[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πάνω χέρι οι φιλοξενούμενοι
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ρεάλ και Μάντσεστερ Γ. αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Μαδρίτη, στο 2-2 έμειναν Σαχτάρ και Ντόρτμουντ στην Ουκρανία 



Με δύο πολύ ωραία ματς συνεχίστηκε η φάση των 16 του Champions League την Τετάρτη.
Σε ένα από τα σπουδαιότερα ζευγάρια της φάσης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κι άφησαν... ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γουέλμπεκ και είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να έχει δοκάρι και τον Τσάμπι Αλόνσο να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του, αλλά και η «Βασίλισσα» θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη καθώς, εκτός από το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, είχε επίσης δοκάρι, ενώ οι παίκτες της είδαν πολλές φορές τον Ντε Χέα να αποκρούει τα σουτ τους.



Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά πήρε η Μπορούσια Ντόρτμουντ που απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά οι Γερμανοί έφυγαν με το «Χ» που μπορεί να τους στείλει στην επόμενη φάση.



Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (30` Κριστιάνο Ρονάλντο - 20` Γουέλμπεκ)

Το πρώτο... μικρό βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά και «απείλησαν» μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κεντίρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ντε Χέα «ανησύχησε» στη συνέχεια τον Ντε Χέα, με τον Κοεντράο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ξεκίνημα του ματς, όταν στο 6` έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε με τα ακροδάχτυλα, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Παρά την πίεση της «Βασίλισσας», όμως, ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ, όταν ο Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ στο 20ό λεπτό και ο Γουέλμπεκ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.



Το γκολ «πείσμωσε» τους γηπεδούχους που «έψαξαν» το γκολ στη συνέχεια, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει καλές ευκαιρίες πριν τελικά καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κοεντράο.



Στη συνέχεια, όμως, ανέλαβε ο... Ντε Χέα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος φέρεται να έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, μην επιτρέποντας νέα παραβίαση της εστίας του, παρά τις προσπάθειες των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντι Μαρία και Κοεντράο, με τον τελευταίο να βλέπει τον γκολκίπερ να διώχνει με τα πόδια το σουτ του.



Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ ήταν ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, αν και όποτε της δινόταν η ευκαιρία αντιδρούσε.

«Μοιραίος» για τους «Κόκκινους Διαβόλους» ήταν ο Φαν Πέρσι που έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία, με το σουτ του στο 72` να καταλήγει αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια τον Τσάμπι Αλόνσο να σταματά στη γραμμή τη νέα προσπάθειά του, με το 1-1 να διατηρείται μέχρι τέλους.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (84' Πέπε), Οζίλ, Ντι Μαρία (75' Μόντριτς), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (60' Ιγκουαΐν).

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Τζόουνς, Καγκάβα (64' Γκιγκς), Γουέλμπεκ (73' Βαλέντσια), Ρούνεϊ (84' Άντερσον), Φαν Πέρσι



Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2 (31` Σρνα, 68` Ντούγκλας Κόστα - 41` Λεβαντόφσκι, 87` Χούμελς)

Τον πρώτο λόγο στην υπόθεση - πρόκριση έχει η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά το 2-2 που απέσπασε από τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 17`, αλλά η κεφαλιά του Χούμελς σταμάτησε στο δοκάρι.

Παρόλα αυτά, η Σαχτάρ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και στο 31` κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σρνα.



Ο Λεβαντόφσκι, όμως, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της ομάδας του στη συνέχεια, κάνοντας στο 41` το 1-1 έπειτα από πάσα του Γκέτσε.



Η Σαχτάρ προηγήθηκε εκ νέου στο 68` με τον Ντούγκλας Κόστα που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, με τον Χούμελς να φέρνει εκ νέου το ματς στα ίσα στο 87`, χαρίζοντας στην ομάδα του την ισοπαλία που μπορεί να τη φέρει στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Τεϊσέιρα (84' Εντουάρντο), Τάισον (62' Ντόουγκλας Κόστα), Μκιταριάν, Λουίζ Αντριάνο

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Σβεν Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι (80' Λάιτνερ), Γκέτσε, Ρόις (90'+1 Σίμπερ), Λεβαντόφσκι







Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πάνω χέρι οι φιλοξενούμενοι"

Leave a reply