[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ 2013: "Μάχη" σώμα με σώμα για μια σακούλα τρόφιμα...
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Εικόνες που σφίγγουν την καρδιά διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας όπου παραγωγοί αγροτικών προϊόντων μοίρασαν 50 τόνους δωρεάν τροφίμων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.

Τα οπωροκηπευτικά τέλειωσαν σε χρόνο - ρεκόρ και στη συνέχεια οι παραγωγοί μοίρασαν και ό,τι υπήρχε σε ένα φορτηγό καθώς ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει από το σημείο.

Κάποιες στιγμές επικράτησε σπρώξιμο και ένταση με αυτόπτες να μιλούν για "μάχες".

Η ουρά των ανθρώπων που συνέρρευσαν για να πάρουν κάτι ήταν ατελείωτη, φέρνοντας στο νου μνήμες από τα κατοχικά συσσίτια. Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι - άνθρωποι κάθε ηλικίας - έσπευσαν από νωρίς το πρωί έχοντας ακούσει για τη διαμαρτυρία των παραγωγών.

Η διανομή άρχισε γύρω στις εννιά και μέσα σε μία ώρα τα τρόφιμα είχαν τελειώσει. Καθώς ο κόσμος δεν έφευγε οι παραγωγοί αποφάσισαν να μοιράσουν και προϊόντα που βρίσκονταν σε φορτηγά που είχαν παρατάξει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και εκεί επικράτησε το αδιαχώρητο.

Οι παραγωγοί έστησαν πάγκους έξω από το υπουργείο δημιουργώντας μία "λαϊκή αγορά", διεκδικώντας πτώση του κόστους παραγωγής, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα και μείωση του ΦΠΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπός τους, Δημήτρης Ρουμελιώτης, ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος είναι τεράστια και οι οικογένειές τους οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Τόνισε ότι το κόστος παραγωγής είναι υπερβολικά υψηλό και καθώς αναγκάζονται να προπληρώνουν την παραγωγή τους και τα χρήματα που παίρνουν δεν τους επιστρέφονται, δεν έχουν χρήματα για την επόμενη σοδειά.

Σχολιάζοντας την ουρά των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τρόφιμα, ανέφερε ότι "αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους" οπότε η αλληλεγγύη είναι επιβεβλημένη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα.

Το μεσημέρι αναμένεται να κλείσουν την κυκλοφορία στην Εγνατία και άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Βίντεο του enikos με ρεπορτάζ του Μega




Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΕΛΛΑΔΑ 2013: "Μάχη" σώμα με σώμα για μια σακούλα τρόφιμα..."

Leave a reply