[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στη 4η θέση των πιο δυστυχισμένων πολιτών οι Ελληνες
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Ο ελληνικός λαός είναι ο τέταρτος πιο δυστυχισμένος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δυστυχίας που υπολογίζει το πρακτορείο Bloomberg. 

Ο δείκτης βασίζεται στο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει σε μία χώρα, συν το ποσοστό του πληθωρισμού. Προσθέτοντας αυτά τα δύο στοιχεία προκύπτει ένα νούμερο το οποίο δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή για τους κατοίκους μιας χώρας. Στην πρώτη θέση του δείκτη δυστυχίας βρέθηκε, τον Δεκέμβριο του 2012, η Ισπανία και ακολουθεί πολύ κοντά η Νότιος Αφρική.

Η Κροατία και η Ελλάδα βρίσκονται λίγο πιο πίσω, στην τρίτη και τέταρτη θέση, ενώ με παραπλήσιο σκορ στην πέμπτη θέση συναντάμε τη Βενεζουέλα. Στην έκτη θέση, αλλά πολύ πιο κάτω στη βαθμολογία, έρχεται η Αργεντινή και ακολουθούν με μικρή διαφορά στη βαθμολογία η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Αίγυπτος. Λίγο πιο κάτω στη βαθμολογία και στη δέκατη θέση συναντάμε την Ιρλανδία.

Ο δείκτης δυστυχίας πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960 και στην απλούστερη μορφή του περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία για ανεργία και πληθωρισμό. Σύμφωνα με μελέτες, το ποσοστό ανεργίας διαδραματίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από το ποσοστό του πληθωρισμού, καθώς οι οικονομολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να είναι κανείς άνεργος του προκαλεί πολύ μεγαλύτερη στενοχώρια από το να χάνει σταδιακά το εισόδημά του εξαιτίας του πληθωρισμού.

Σίγουρα τα προβλήματα ανεργίας και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες και οι Ισπανοί είναι πολύ σημαντικά, ωστόσο μάλλον δεν μπορούν να συγκριθούν με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί άλλοι λαοί, όπως οι Αιγύπτιοι, που εκτός από την οικονομική ανέχεια έχουν να αντιμετωπίσουν και την πλήρη κατάρρευση του κράτους τους.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στη 4η θέση των πιο δυστυχισμένων πολιτών οι Ελληνες "

Leave a reply