[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γερμανικό βέτο στην φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Για άλλη μια φορά το γερμανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε την επικύρωση της διακρατικής συμφωνίας για την αναδρομική φορολόγηση καταθέσεων που διατηρούν Γερμανοί πολίτες σε ελβετικές τράπεζες την τελευταία δεκαετία. Αυτή η εξέλιξη ενδιαφέρει και την Ελλάδα, η οποία ήθελε να ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη για να αποκομίσει έσοδα από τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

Η συμφωνία Γερμανίας - Ελβετίας έπρεπε για να ενεργοποιηθεί να επικυρωθεί πρώτα από τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ και την Μπούντεσρατ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ) διαφώνησαν στις 23 Νοεμβρίου με τη συνθήκη θεωρώντας ότι είναι πολύ ήπια απέναντι σε όσους φοροδιαφεύγουν.

Μετά το αδιέξοδο συγκλήθηκε μια κοινοβουλευτική επιτροπή διαμεσολάβησης, η οποία διαβουλευόταν για περίπου δυο μήνες, αλλά προχθές ανακοίνωσε πως απέτυχε να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση.

Σημειώνεται πως στις 9 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της ελβετικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στα ζητήματα υπό συζήτηση με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να έχουμε τελικό κείμενο συμφωνίας με βάση τα αντίστοιχα κείμενα που έχουν υπογράψει άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γερμανικό βέτο στην φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία "

Leave a reply