[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σύγχυση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

«Πάγο» σε θεαματική αύξηση των δόσεων εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί σε πολλούς φορολογούμενους για νέα ρύθμιση με σχεδόν χαριστικά χαρακτηριστικά, έσπευσε να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, περιορίζοντας τις όποιες αλλαγές σε «τεχνικές βελτιώσεις».

Πίσω από το «μάζεμα» του θέματος, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η διαπίστωση στάσης πληρωμών από πλευράς φορολογουμένων τις τελευταίες μέρες, εν αναμονή της νέας ρύθμισης με άμεση αντανάκλαση στα έσοδα του προϋπολογισμού λίγο πριν την έλευση της τρόικας.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κρατήσει το θέμα χαμηλά ενώ σενάρια για αύξηση του αριθμού των δόσεων ακόμα και στις 100 θεωρείται ότι δύσκολα θα περάσουν από την τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απαντώντας σε ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής Μ. Κόλλια Τσαρουχά σημείωσε ότι «το υπουργείο μελετά δυνατότητες αντιμετώπισης δυσλειτουργιών του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου το οποίο, όμως, λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή πρακτική, δεν είναι σκόπιμο να προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων- διευκολύνσεων για την αποπληρωμή των οφειλών και την εδραίωση μιας σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμμόρφωσης».

Λίγο αργότερα με διευκρινιστική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τόνιζε πως «η Κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύουσα διευκόλυνση τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προβλέπει αρχικά έως 26 δόσεις οι οποίες μπορούν μετά από αίτηση επανεξέτασης και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να φτάσουν τις 48.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σύγχυση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές "

Leave a reply