[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟ ΧΑΟΣ
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


 Ενας φίλος μου είπε προ ημερών, "θα ήθελα να με υπνωτίσουν και να ανακαλύψω αν έχω ζήσει σε προηγούμενες ζωές, μήπως κι έχω ζήσει τίποτα πιο αξιόλογο από τούτο δω το χάλι". Ευσεβείς πόθοι, σκέφτηκα, και μια αξιοσημείωτη αυτοπεποίθηση πως τώρα δεν είναι υπνωτισμένος αλλά ξύπνιος!

Σκεπτόμενη αυτό τριγύρναγα σε διάφορες σελίδες. Δεν μπορούμε να βρούμε κάτι να μας εκπλήξει γιατί έχουν ειπωθεί όλα.  Η εποχή μας είναι τόσο χύμα, που βρίσκεις ανακατεμένες μαζί τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες και τις πιο ακραίες συνωμοσίες. Τα πιο χοντρόπετσα ψέμματα με τις πιο απλές αλλά περιφρονημένες αλήθειες.

Παρακάτω μια ελεύθερη μετάφραση μου, από ένα κείμενο που ψάρεψα, και το έκανα όχι γιατί λέει πρωτόγνωρα πράγματα αλλά γιατί έχει αυτή την αφοπλιστική απλότητα που σε προκαλεί "πες μου πως κάνω λάθος, πες μου πως έχεις κάποια καλύτερη εξήγηση"... Μπορείς?

ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟ ΧΑΟΣ
Το είδα εδώ.
http://www.neovitruvian.it/2011/04/11/un-chaos-orwelliano/
Ελεύθερη μετάφραση.

Έχει γίνει σχεδόν αδύνατον διακρίνουμε την “αλήθεια” των όσων συμβαίνουν σ΄αυτόν τον ολοένα και περισσότερο χαοτικό πλανήτη μας. Η αλήθεια είναι στραβή, σχεδόν ανεστραμμένη το πάνω κάτω , σ΄αυτήν την ταχέως εξελισσόμενη κρίση σε πολλά μέτωπα.  Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο στον αραβικό κόσμο, το ολοκαύτωμα της Φουκουσίμα, την ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση και μια εκπληκτική αύξηση του κόστους τιμών των βασικών αγαθών.

Σε κάθε περίπτωση, στο κοινό , έχει δοθεί μια εικόνα πολύ μακρινή από την πραγματικότητα, σχεδόν αντίθετη. Είναι τόσο κατάφωρα ξεκάθαρο, που μοιάζει σαν ένα τεστ για να δούμε σε πόσο χρόνο η ανθρώπινη ψυχή, κάτω από το στρες, μπορεί να αντέξει πριν να μεταλλαχθεί. Ο Τζορτζ Όργουελ θα είχε εντυπωσιαστεί από το επίπεδο που έχει επιτευχθεί χάρη στην κατευθυνόμενη πληροφόρηση σε 2 κατευθύνσεις, που ασχολείται με τα τελευταία καταστροφικά γεγονότα.

Ο πόλεμος τώρα κατηγοριοποιείται σαν ανθρωπιστική πράξη. Οι πυρηνικές ακτινοβολίες της Φουκουσίμα... κάνουν καλό. Η κατάρρευση του δημόσιου χρήματος οφείλεται στον φορολογούμενο. Η τιμή των τροφίμων και του πετρελαίου εξαρτώνται από την κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο, όχι από την πραγματική ζήτηση και προσφορά.

Ποτέ πριν, δεν είχαμε υποστεί τόσες πολλές κρίσεις μαζί, οι οποίες να ακολουθήθηκαν από απαράδεκτες δικαιολογίες των επονομαζόμενων “leader” των λαών.  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί με την ησυχία του να στέλνει Αμερικανούς στρατιώτες στο πόλεμο και να ξοδεύει τα χρήματα των φορολογούμενων χωρίς ούτε καν να συμβουλεύεται του εκπροσώπους που έχουν εκλεγεί από τους πολίτες.. Η EPA μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα επίπεδα ακτινοβολίας που είναι ανεκτά από τον άνθρωπο, παρά όλες τις αποδείξεις για το αντίθετο. Οι ιδιώτες τραπεζίτες μπορούν να ζητούν διασώσεις και λιτότητα σε λαούς που είναι ήδη σε δυσκολία που δεν φταίει σε τίποτα για τα χρέη τους.  Η τιμή των τροφίμων και του πετρελαίου μπορεί να καθορίζεται στο καζίνο της Wall Street σε βάρος της ανθρωπότητας. Σε εμάς λένε μόνο πως είναι για το καλό μας, για τη προσωπική μας ασφάλεια και για την οικονομική εξασφάλισή μας.

Αυτή η παρανοϊκή παραμόρφωση της ηθικής και της κοινής λογικής μπορεί να συμβεί μόνο κάτω από τη καθοδήγηση  μια δύναμης που αναζητά «τη σύγχυση των μαζών» και ένα συμβιβασμό της ανθρώπινης ηθικής, για να πραγματοποιήσει ένα σχέδιό της.  Μια δύναμη της οποίας το σύνθημα είναι “Order Out Of Chaos“.”  Μια δύναμη που έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει ελεύθερα τέτοιες καταστροφικές καταστάσεις για να έχει όλο και περισσότερο τον έλεγχο.  Εννοείται πως είναι μια δύναμη που έχει άψογη απήχηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα εκμεταλλεύεται για να προπαγανδίσει τις αλήθειες της.

Η διαφοροποίηση αυτών των γεγονότων σε σχέση με το παρελθόν είναι το μέγεθός τους, το πεδίο εφαρμογής και η συνένωση ταυτόχρονα.  Αυτό που ο David Icke  ορίζει σαν «ολοκληρωτισμό στις μύτες των ποδιών» είναι εκείνο το είδος τυραννίας που κατασκευάζει κρίσεις με το μοντέλο της λογικής «πρόβλημα-αντίδραση-λύση» που φαινομενικά το τελευταίο καιρό, μοιάζει να έχει φτάσει στο έσχατο σημείο καμπής.  Με άλλα λόγια, είναι ξεκάθαρο ότι προχωράμε γρήγορα σε μια παγκόσμια δικτατορία με ή χωρίς την αποδοχή των μαζών. Οι προσπάθειες για εκτόνωση και απευσθητοποίηση του πληθυσμού με αντικρουόμενης ηθικής μηνύματα εντείνονται.

Για να προχωρήσει η ύπνωση, ένας υπνωτιστής πρέπει να υπερφορτώσει το μυαλό των συμμετεχόντων με «εντολές μηνυμάτων» άγνωστες, ώστε να εκδηλωθούν τα πρωτόγονα ένστικτα επιβίωσης όπως «πάλη, φυγή, ή προσποίηση θανάτου» . Μόλις το πνεύμα προσπαθεί να επεξεργαστεί αυτές τα άγνωστα μηνύματα υπερφορτώνεται. Ο υπνωτιστής συλλαμβάνει το πικ αυτής της υπερφόρτωσης και επιτρέπει στο υποκείμενο να απελευθερωθεί με την εντολή «κοιμήσου».  Ωστόσο, είναι πιθανόν ο συμμετέχων να έχει επιλέξει αυτή τη διαδρομή, ανεξάρτητα από την εντολή, γιατί η διαδικασία ξεκίνησε σε μια θέση χαλάρωσης, και όπως ένα εξημερωμένο ζώο, σίγουρα προετοιμάστηκε για να ξεφύγει σε περίπτωση κατάχρησης.

Σ΄αυτό το σημείο υπερφόρτωσης, το μέρος εκείνο του μυαλού που είναι απαραίτητο για την κριτική σκέψη αναδιαμορφώνεται, και το υποκείμενο είναι διατεθειμένο να αποδεχτεί οποιαδήποτε υπόδειξη – όπως βλέπουμε σε επιδείξεις υπνωτισμού. Κατά τη διάρκεια αυτού του θεάματος, που οργανώνουν οι ελίτ, είδαμε οργισμένους φιλελεύθερους ειρηνιστές να μετατρέπονται σε υποτακτικά σκυλάκια στο θέμα των προληπτικών δολοφονιών.  Βλέπουμε σαν συνήθη πρακτική το εμπόριο δηλητηρίων εκ μέρους των φαρμακευτικών εταιρειών.  Βλέπουμε τέλος τους οικονομολόγους της ελεύθερης αγοράς να προωθούν αντιλήψεις του αληθινά μονοπωλιακού καπιταλισμού.

Οι «αποδεκτές» γνώσεις είναι εκπληκτικά εύκολο να χειραγωγηθούν χρησιμοποιώντας μια μαζικοποιημένη υποβολή, ειδικά αν συνδέεται με μια δυνατή συναισθηματική ανταπόκριση, όπως ο φόβος.   Όλα τα ανθρώπινα όντα, είναι σίγουρα ευαίσθητα σε αυτές της τεχνικές χειραγώγησης.  Οπότε, πως μπορούμε να διατηρήσουμε ένα επίπεδο ηθικής, μέσα σ΄αυτή την υπολογισμένη επίθεση επαναπρογραμματισμού?

Σε πρώτη φάση, πρέπει να αναγνωρίσουμε πότε ο φόβος, που είναι ο πιο δυνατός συναισθηματικός υποκινητής,  χρησιμοποιείται για να επηρεάσει την αντίληψή μας για μια συγκεκριμένη πολιτική, ή μια αλήθεια γενικότερα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον ευαυτό μας να αισθανόμαστε φόβο, αλλά αντίθετα πρέπει να τον αναγνωρίζουμε ως έχει, δηλαδή ένα εργαλείο ελέγχου. Όταν θα γίνουμε κύριοι της αντίληψής μας, θα διακρίνουμε άλλα συναισθηματικά  ερεθίσματα λιγότερο ισχυρά που έχουν σαν σκοπό να πείσουν την ανθρωπότητα να αποδεχτεί συγκεκριμένους παράγοντες. Θα μείνετε έκπληκτοι για το πως πολλοί συνομήλικοί σας χάνονται στο φόβο και ψάχνουν απελπισμένα να υποστηρίξουν πως αυτός ο φόβος δικαιολογεί απάνθρωπες πράξεις.

Σε δεύτερη φάση, είναι χρήσιμο να καταρριφθεί η έννοια του πολιτικού δυισμού, δεξιά κι αριστερά, καπιταλισμός εναντίον κομμουνισμού, κλπ. Πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε μια ομάδα ή να ακολουθούμε τυφλά ένα ηγέτη βάσει συγκεκριμένων ετικετών. Π.χ. ένας πόλεμος είναι δικαιολογημένος αν τον υποστηρίζει ένας φιλελεύθερος αριστερός με νόμπελ ειρήνης? Κι αν τον υποστηρίζουν θρησκευτικοί ηγέτες?  Μην αποδέχεσαι τη σκέψη της μάζας, η οποία ενορχηστρώνεται από την εξουσία σε όλες τις μορφές της.  Σκέψου με το δικό σου μυαλό.

Πρέπει να εστιάσουμε τη πυξίδα μας σε πεποιθήσεις ανθρώπινες βασικές, όπως η ειρήνη, η αγάπη, η ελευθερία. Όταν οι επιθυμίες μας ισορροπούν από αυτές τις δυνάμεις, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να βγούμε εκτός τροχιάς. Εκείνοι που πιστεύουν στην ειρήνη δεν μπορούν  να δικαιολογήσουν τη βία εκτός κι αν πρόκειται για μια άμεση απειλή που απαιτεί την αυτοάμυνα, και μόνο τότε μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σαν τελευταίο εφόδιο.  Εκείνοι που πιστεύουν στην αγάπη θα θεωρούν τους συνανθρώπους τους ίσους και θα τους προστατεύουν σαν αδέλφια.  Εκείνοι που πιστεύουν στην ελευθερία θα προτιμήσουν να πεθάνουν σαν αποτέλεσμα των αποφάσεών τους, παρά να τους στερήσει η οποιαδήποτε εξουσία την Ελευθερία τους.  Όταν η πυξίδα μας στρέφεται πάνω σε αυτές τις αξίες, βρισκόμαστε σε σύγκρουση με την τρέχουσα εξουσία και με το πως εξηγεί γεγονότα και προπαγανδίζει λύσεις. Αυτές οι εκ διαμέτρου αντίθετες δυνάμεις μας επιτρέπουν να βλέπουμε τα πραγματικά πλάνα με τρόπο πιο καθαρό.

Αναγνωρίζοντας το πόλεμου που παίζεται για τον έλεγχο του μυαλού μας μπορούμε να φιλτράρουμε «άγνωστα μηνύματα εντολές» και να τα κατατάξουμε στα σκουπίδια, έτσι ώστε να μην συγκεντρώνονται δημιουργώντας μια υπερφόρτιση.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει να ζούμε μια αυθόρμητη ζωή, στην οποία η επιθυμία δεν ελέγχεται παρά από εμάς τους ίδιους. Αυτό είναι το κλειδί για την «αλλαγή» Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτή την αρνητική δύναμη, παίζοντας με τους δικούς τους κανόνες. Πρέπει ο καθένας, να ζούμε σεβόμενοι τις δικές μας αρχές, αποφεύγοντας να υποκύπτουμε ακόμα κι όταν όλα δείχνουν να είναι εναντίον μας ή όταν η ευκαιρία μας  φέρνει μπροστά στην επιλογή, να προδώσουμε τις αξίες μας. Μην ανησυχείς, ίσως κι οι άλλοι να κατορθώσουν να λύσουν τα μάγια, όταν το μίσος που κατασκευάζεται θα δικαιολογήσει κι άλλον ένα πόλεμο, όταν θα αντιληφθούν το συνεχή βομβαρδισμό από αδικίες που θα πέφτουν πάνω στις πλάτες τους από τη γέννα τους.  Κι εσείς, ακολουθώντας τα ιδανικά σας για δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη θα διαψεύσετε χιλιάδες χρόνια ψέμματα.

vasiliskos2

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟ ΧΑΟΣ"

Leave a reply