[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Focus: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απειλούνται με πτώχευση
Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Καυστικό άρθρο για τα οικονομικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Focus.


Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως «τα δύο ιστορικά κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, μόνο ενάρετο πρότυπο δεν είναι, στην μάχη για την δημοσιονομική εξυγίανση».

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απειλούνται με πτώχευση καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ανέλαβαν να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, αλλά τα ίδια είναι υπερχρεωμένα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να πληρώσουν μισθούς ή ενοίκια στην ώρα τους, γράφει το FOCUS. Το συντηρητικό κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, εταίρος του στην τρικομματική κυβέρνηση, απειλούνται με “πτώχευση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκτενής αναφορά γίνεται στα μεγάλα χρέη των κομμάτων προς τις πρώην κρατικές τράπεζες.
Το Focus εστιάζει τόσο στην «απελπιστική» κατάσταση των πράσινων ταμείων, με την φετινή επιχορήγηση να μην καλύπτει «ούτε τους τόκους» των υποχρεώσεων, όσο και στους γαλάζιους, που φέρονται να μην έχουν πληρώσει ενοίκιο για τα νέα γραφεία τους το τελευταίο 20μηνο.

Για το ΠΑΣΟΚ μάλιστα αναφέρει ότι το 2011 είχε έσοδα μόλις 16 εκατ. ευρώ, όταν τα «τρομακτικά» χρέη της Ιπποκράτους ήταν 114 εκατ. ευρώ. Η επιχορήγηση που έχει λαμβάνειν από το κράτος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Ετσι, δεν είναι καθόλου παράξενο το ότι οφείλονται στους εργαζόμενούς του μισθοί αρκετών μηνών...

Πηγή: newsbomb

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Focus: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απειλούνται με πτώχευση"

Leave a reply