[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πειραμα της ελλαδας
Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 Posted by STEVENIKO


Μπορεί για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου τα σημερινά μέτρα να αποτελούν το plan C. Για κάποιους όμως αποτελούν το πρελούδιο για την συρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και του στραγγαλισμού του επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων συνολικά στην Ευρώπη.

Είναι οι ίδιοι που έσπευσαν να ενισχύσουν με τις οικονομίες των εργαζομένων τις τράπεζες, που οδήγησαν στην παγκόσμια κρίση λόγω της αποκορύφωσης του κομπαδορισμού και της απληστίας του κεφαλαίου αλλά και των στελεχών τους, σε συνεργασία φυσικά με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση.

Είναι οι ίδιοι που οδήγησαν με την στάση τους ( ή μήπως με τις ευχές και την μεθόδευσή τους;) τις αδηφάγες "αγορές" να αναγκάσουν την υπερχρεωμένη Ελλάδα να εκλιπαρεί την "αλληλεγγύη" των Ευρωπαίων συνεταίρων (;) και να υποχρεώνεται κάτω από την αναλγησία αλλά και την πίεσή τους να πηγαίνει από το σχέδιο ένα στο δύο, στο τρία και έπονται τα επόμενα(;).

Είναι οι ίδιοι που πιέζουν τους Ισλανδούς εργαζόμενους να αποδεχθούν να ξεχρεώσουν τα χρέη των Τραπεζών τους στην Αγγλία και Ολλανδία. Και για τον σκοπό αυτό θα κάνουν δημοψήφισμα στις 6 Μαρτίου.

Είναι οι ίδιοι που ελέγχουν το πείραμα της Ελλάδας για να δουν πως και πόσο θα αντιδράσουν γενικά οι εργαζόμενοι συνολικά στην Ευρώπη στην αναμενόμενη παρόμοια λαίλαπα που τους επιφυλάσσουν.


Είναι αυτοί που βιάστηκαν να χαιρετίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης:

•η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία χαρακτηρίζει «τα πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα» αναγκαία και κατάλληλα και δείχνουν τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους που θέτει το πρόγραμμα σταθερότητας και ειδικότερα τη δημοσιονομική σταθεροποίηση μέσα στο 2010.
•το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «Χαιρετίζουμε τα σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τις ελληνικές αρχές. Αποτελούν ένα σύνολο πολύ ισχυρών δημοσιονομικών μέτρων» και «Η εφαρμογή αυτής της δέσμης μέτρων θα είναι μια κρίσιμη καμπή σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει πολλά χρόνια»
•η Μέρκελ: «Είμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη που η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της δεν φείδονται καμίας προσπάθειας για να προχωρήσουν σε αυτόν το δύσκολο δρόμο»
Είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει την αντίσταση και την μάχη που θα ακολουθήσει. Τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη από τους εργαζομένους.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ

http://activistis.gr

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...