[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Ελλάς το μεγαλείο σου"
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 Posted by STEVENIKO



Πριν από τρία χρόνια είχε ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού. Αν κάποιος άνοιγε ένα τέτοιο θέμα σήμερα, κανείς δεν θα έδινε σημασία - θα υποστήριζαν ότι πρόκειται για προπαγάνδα με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.


Οπωσδήποτε, έχουμε προοδεύσει. Από κει που σκοτωνόμασταν για ένα σχολικό βιβλίο, σήμερα θεωρούμε προβοκάτσια της κυβέρνησης την εξάρθρωση (;) του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτά είναι τα καλά της χρεοκοπίας: σφίγγουν οι κώλοι, ανοίγουν τα μυαλά. Θα ανοίξουν κι άλλο.

Αν και δεν το καταλαβαίνουμε, ουσιαστικά έχουμε πετύχει τον στόχο μας: ανατρέψαμε το σύστημα..

Αυτό ονειρεύονται –ή μάλλον φαντασιώνονται- οι περισσότεροι Έλληνες: να ανατρέψουν το σύστημα. Κλέβοντας ο ένας τον άλλον –και δανειζόμενοι διαρκώς-, καταφέραμε να διαλύσουμε τη χώρα. Δεν έχει σημασία που δεν το κάναμε συνειδητά – το αποτέλεσμα μετράει.

Ενώ ζούσαμε με δανεικά και κλεμμένα, καταφέραμε να εξοντώσουμε και όλο το πολιτικό σύστημα. Η χώρα χρεοκόπησε, οπότε όλο το πολιτικό κατεστημένο πάει για απόσυρση. Τους τελειώσαμε, ψηφίζοντάς τους ασύστολα. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτό το παράδοξο φαινόμενο και θα υποκλίνονται στη σοφία του λαού μας.

Ζώντας πάνω από τις δυνατότητές μας –και καταναλώνοντας διαρκώς- οδηγήσαμε τη χώρα μας στην πτώχευση. Βέβαια, μαζί με τη χώρα θα πτωχεύσουμε κι εμείς, αλλά αυτό αποδεικνύει και το μεγαλείο της αυτοθυσίας μας.

Αν οι άλλοι λαοί τα είχαν καταφέρει τόσο καλά όσο εμείς, τώρα ο καπιταλισμός θα είχε καταρρεύσει και θα είχαμε κάνει το μεγάλο βήμα για τον σοσιαλισμό. Εμείς, πάντως, κάναμε ό,τι μπορούσαμε.






http://pitsirikos.net/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...