[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Καλλικράτης»
Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 Posted by STEVENIKO


Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης







ΑΡΧΟΝΤΕΣ και αρχοντίσκοι βολεμένοι στην καρέκλα τους και μέσα στη χλιδή. Υπάρχει χρήμα για έπιπλα και ανακαινίσεις, για έμμισθους βοηθούς και ορντινάντζες, μέσα κι έξω απ’ το γραφείο τους παρατρεχάμενοι κι αυτοί (οι άρχοντες και αρχοντίσκοι) να μοιράζουν χαμόγελα. Είναι οι αιρετοί και, ενίοτε, ας μην είναι οι κατάλληλοι. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» κι αυτοί το παρεξήγησαν. Κι απόκτησαν πείρα και «όνομα» πάνω σε…υπηκόους, μαθαίνοντας να κουρεύουν στου κασίδη το κεφάλι.

ΔΕΝ πρόλαβε η Κυβέρνηση να σχεδιάσει τον «Καλλικράτη» και ξεσηκώθηκαν οι…

ενδιαφερόμενοι. Άρπαξαν τη σημαία της επανάστασης οι θαρραλέοι, ζάρωσαν οι τρομαγμένοι κι όλοι τους άρχισαν την πρόβλεψη, τη γκρίνια και το μοιρολόι. Καθένας προβάλλει τους δικούς του λόγους. Να «κλείσει» ο δήμος του; Έγκλημα. «Μετά από μένα, τι;» μας «απειλεί» ο…αναντικατάστατος. Κι ο κοινοτάρχης; Να μην προβάλει τους «ιστορικούς» λόγους του χωριού του και της παραμονής στον…θώκο του; Κι ο νομάρχης; Ποιος θα υπογράψει για έργα στον νομό του που τρέφουν προσδοκίες εργολάβων και τα όνειρα μιζαδόρων; Η «αντίσταση» κατά του Καλλικράτη ολοκληρώθηκε-φαντάσου τους να μη διανύαμε περίοδο κρίσης.


ΡΙΞΕ μια ματιά στους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες. Όλα βαίνουν καλώς, κι αυτοί, μακάριοι στο πόστο τους, περιμένουν τη σειρά τους. Θα γίνουν αντιδήμαρχοι κι αντινομάρχες κι αναγαλλιάζουν στη σκέψη. Τι άλλο κάνουν (και δεν κάνουν); Οι της αντιπολίτευσης δεν ενοχλούνται από έργα και «έργα» της συμπολίτευσης και ο χρόνος ροκανίζεται. Σε κλίμα πολιτικής μαλθακότητας που στρώνει λίπασμα για ν’ ανθίσουν «γαϊδουράγκαθα». Με έργα που κατατέμνονται σε μικρά και με απ’ ευθείας αναθέσεις. Με φαντασία και ευρηματικότητα πολυμήχανων της κορυφής που συντηρούν κηφήνες της βάσης. Χωρίς έγνοια και αγωνία για προϋπολογισμούς. Ο κόσμος πληρώνει. Η (συν)εισφορά (του δημότη, πολίτη) είναι υποχρεωτική και νομοθετημένη.

ΠΡΙΝ η Κυβέρνηση πάρει χαρτί και καλαμάρι, ο «Καλλικράτης» δέχεται πλήγματα. Πυκνά, πικρά, συντονισμένα. Στο όνομα της αποκέντρωσης και της δημοκρατίας που τη στραγγάλισαν κάποιοι (πολλοί) πονηροί και επιτήδειοι τοπάρχες, επ’ αγαθώ της παρέας, της κλίκας και αυτών των ιδίων.







http://activistis.gr/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...