[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία διεκδικεί τα εισοδήματα από τα κλειστά επαγγέλματα
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 Posted by STEVENIKO


Ναι στην απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, κανείς δεν λέει όχι. Είναι κάτι που έπρεπε, όχι να είχε γίνει από χρόνια, αλλά να μην είχε υπάρξει ποτέ σαν φαινόμενο στη χώρα μας.

Επειδή όμως τώρα έγινε της μόδας το μνημόνιο, το ΔΝΤ και άλλες εσκεμμένες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δουλείες στις οποίες έβαλε τη χώρα μας και μας ταϊζει, μαζί με τα ΜΜΕ της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας, «χάπια» για να κοιμηθούμε, θέλουμε να πούμε....
και δυο πράγματα τα οποία κανείς δεν σκέφτεται.

1) Αυτό το σύστημα των κλειστών επαγγελμάτων αυτή τη στιγμή, κρατάει στην επαγγελματική ζωή όλες αυτές τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που η ίδια η Πολιτεία έβαλε σ’ αυτά τα επαγγέλματα και ανάγκαζε τον υπόλοιπο λαό να τους ζει. Αν δεν υπήρχαν ποτέ τα κλειστά επαγγέλματα, τότε δεν θα υπήρχαν και οι υπεράριθμοι απασχολούμενοι σ’ αυτά. Τα κλειστά επαγγέλματα έγιναν μια δημοσιουπαλληλία με άλλη μορφή. Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι υπεράριθμοι επαγγελματίες που πρέπει η λαός να τους ζήσει, όπως ζει και τους δημοσίους υπαλλήλους. Εννοείται βέβαια ότι δεν ευθύνονται τα κλειστά επαγγέλματα για την χρεοκοπία της χώρας. Μην μασάμε σ' αυτή την προπαγάνδα.

Σκέφτεστε όμως τι ανεργία θα παρουσιαστεί όταν ανοίξουν ξαφνικά αυτά τα επαγγέλματα; Πόσες χιλιάδες επιστήμονες που η ίδια η Πολιτεία έχει παράξει και πόσες χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν επενδύσει και περιουσίες, θα μείνουν χωρίς πελάτες και χωρίς δουλειά;;;

2) Κατά τη γνώμη μας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μάλιστα τόσο βίαια, δεν είναι τόσο αθώα υπόθεση. Η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία που ελέγχει και το πολιτικό σύστημα της χώρας, έχει αντιληφθεί ότι στενεύουν και γι’ αυτήν τα περιθώρια κέρδους από τα κρατικά ταμεία. Θα πρέπει λοιπόν να βρει από αλλού έτοιμα έσοδα, αφού ποτέ της δεν έχει παράξει τίποτα. Μια έτοιμη λοιπόν πηγή εσόδων είναι τα κλειστά επαγγέλματα, όπου θα δημιουργηθούν από τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες μεγάλες εταιρίες οι οποίες θα απορροφήσουν τα εισοδήματα που είχαν μέχρι τώρα οι επαγγελματίες των χώρων αυτών, οι δε επαγγελματίες των χώρων αυτών θα σπρωχτούν στην ανεργία και στην καλύτερη περίπτωση στο υπαλληλίκι ή στην μετανάστευση.

Μετά τους φορτηγατζήδες τους οποίους, όπως φαίνεται κατατροπώνει οσονούπω το ΠΑΣΟΚ, θα έρθει η σειρά των ταξιτζίδων, των δικηγόρων, των φαρμακοποιών κ.λ.π.
Γι’ αυτό λέμε ότι, αντί η μία κοινωνική τάξη να αντιμάχεται την άλλη, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως πρώτα πρέπει να καταρρεύσει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και μετά θα βρούμε εμείς τα νέα σημεία ισορροπίας μας ως κοινωνία.


http://hassapis-peter.blogspot.com/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...