[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΕΠΕΛΑΣΗ—-THE INTERNATIONAL
Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 Posted by STEVENIKO


Ο κόσμος εδώ έχει δείξει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει την μεγαλύτερη εξέγερση αλλά και να ανεχτεί την χειρότερη σκλαβιά.Όλα είναι ανοικτά για τον Σεπτέμβρη!Μια ταινία με τίτλο the international μας δείχνει mε ποιους έχουμε να τα βαλουμε...Ο αγώνας θα είναι σκληρός...
-----------------


Aυτός ο λαός έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ικανός για τα καλύτερα και για τα χειρότερα…

Τα παραδείγματα που πιστοποιούν το παραπάνω είναι άφθονα και δεν χρειάζεται κανείς να πάει μακριά…Αρκεί η τελευταία τετραετία.

Το 2006-7 η φοιτητική νεολαία του, προχώρησε σε μια εξέγερση διαρκείας κόντρα σε θεούς και δαίμονες.Κι όμως το καλοκαίρι του 2007 και μετά από μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που έκαψε την Πάρνηθα και τα καλύτερα δάση αλλά και με αναρίθμητους νεκρούς που κάηκαν αβοήθητοι, οι ντόπιοι ξαναψήφισαν την κυβέρνηση που ευθυνόταν για τον οικολογικό όλεθρο, δεχόμενοι να εξαγοραστούν για κάποια 500ευρα και να συγχωρέσουν με τέτοιο τρόπο τους υπαίτιους του ολέθρου…

Το 2008 η νεολαία του πάλι εξεγέρθηκε με πρωτοφανή ορμή, εκδικούμενη την δολοφονία ενός 15χρονου και την βάρβαρη αστυνομική καταστολή και λίγο αργότερα η ίδια νεολαία ανέχτηκε χωρίς αντιδράσεις ακόμη μεγαλύτερη καταστολή αλλά και τρομακτικά ρατσιστικά πογκρόμ και φασιστικές καταλήψεις πλατειων που έκλειναν παιδικές χαρές…

Η τρομερή αντίφαση αυτού του λαού φάνηκε συμπυκνωμένη και σε όλο το μεγαλείο της στις 5 Μάη του 2010.

Εκείνη την μέρα πραγματοποιηθηκε από αυτόν το λαό, η μεγαλύτερη γενική απεργία της Ιστορίας, η μεγαλύτερη πανεργατική διαδήλωση και οι πιο αποφασισμένες και γενικευμένες συγκρούσεις που απειλούσαν με κατάληψη την Βουλή.

Την ίδια μέρα, ο ίδιος αυτός λαός που έκανε τα παραπάνω και σκόρπισε ελπίδες και έμπνευση σε όλη την υποδουλωμένη υφήλιο, γύρισε αποθαρρυμένος και ηττημένος σπίτι του, αναλαμβάνοντας άδικα, παράλογα και με μια ασυγκράτητη αυτοενοχοποίηση, την ευθύνη και το κρίμα για ποιους;

Για κάποιους κλειδωμένους απεργοσπάστες που αφέθηκαν εγκληματικά στην μοίρα τους από ένα κράτος που χάρηκε και χρησιμοποιησε κυνικά και ξεδιάντροπα την δολοφονία τους…Δολοφονία που ως τώρα παραμένει σκοτεινή και που το ίδιο το μεγαλοαφεντικό των δολοφονημένων αποδίδει σε σκοτεινά σχέδια και κύκλους…

Για όλα αυτά έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα.Γεγονός είναι ότι από την 5 Μάη οι κοινωνικές αντιστάσεις βρίσκονται σε μια κάθετη πτώση όσο κι αν ποτέ δεν εξαφανίστηκαν...

Από την 5 Μάη και μετά αυτός ο λαός έχει βαλθεί πάλι να αποδείξει ότι είναι ικανός για τα χειρότερα και έχει αφεθεί σχεδόν παραλυμένος στην μιζέρια και στην ηττοπάθεια του, στην αυτοκαταστροφή του…

Αντίδοτο σε αυτήν την παρακμιακή πορεία του, παρουσιάζεται μια δοξασία που όσο περνούν οι μέρες αποκτά μεγαλύτερη ορμή και γεμίζει με προσδοκίες τα σκλαβωμένα κορμιά των ταλαίπωρων υπηκόοων…

Η δοξασία ότι από τον Σεπτέμβρη έρχεται μια νέα ανάταση, ένας νέος γύρος αντιστάσεων, μια βαθύτερη Εξέγερση που θα σαρώσει τα πάντα και θα αποδώσει επιτέλους την πολυθρύλητη δικαιοσύνη.


Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβρη, η δύναμη αυτής της δοξασίας φανερώνει ότι αυτός ο λαός ακόμη και τώρα που φαίνεται παραιτημένος και απογοητευμένος, ακομη και τώρα που έχει αποδεχτεί την υπουδούλωση και την ταπείνωση του, συνεχίζει να διατηρεί μέσα του την επιθυμία και την αγωνία να αντισταθεί, να εξεγερθεί, να σηκώσει το ανάστημα του.Να δείξει ότι πάλι είναι ικανός για τα καλύτερα που μπορούν να εμπνεύσουν ξανά όλο τον πλανήτη.

Στο εν τω μεταξύ όμως, η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ βρίσκεται σε επέλαση και εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αδράνεια του κοσμου και το καλοκαιρινό κλίμα που τα τυλίγει όλα στην ανεύθυνη χαλάρωση και στην αβέβαιη υπόσχεση του μέλλοντος.

Πραγματικά αυτό το διάστημα και ειδικά μετά τις 5 Μάη, η ΧΟΥΝΤΑ έχει καταφέρει το ακατόρθωτο.

Ενδεικτικά χωρίς να εξαντλείται σε αυτά, το καθεστώς κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο τα εξής:

1)Διέλυσε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα καρπό πολυετών αγώνων και έκλεψε κυριολεκτικά τις συντάξεις ΟΛΩΝ.

2)Επέβαλε μια κατευθυνόμενη ακρίβεια με προκλητικές αυξήσεις έμμεσων φόρων και ΦΠΑ ακόμη και σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

3)Διέλυσε τα νοσοκομεία και κάθε έννοια δημόσιας υγείας.

4)Κονιορτοποίησε ό,τι εργασιακή εγγύηση είχε απομείνει στον ιδιωτικό τομέα.Διευκόλυνε τις απολύσεις και ξεφτίλησε τις αποζημιώσεις.

5)Οδήγησε σε απόγνωση τα ευρύτερα μικροαστικά στρώματα στραγγίζοντας το χρήμα από την αγορά, επιβάλλοντας τους στυγνή φορολόγηση και τρομοκρατώντας τους με κυνήγι αποδείξεων και βαριές κυρώσεις.

Μέσα σε δύο μήνες παραβιάστηκαν τόσες και τέτοιες κοκκινές γραμμές που σε άλλες “ομαλές” συνθήκες μόνο μία τέτοια παραβίαση θα είχε οδηγήσει σε πτώση της κυβερνήσης.

Όμως οι συνθήκες απέχουν πολύ από το να είναι ομαλές.

Ενώ ο κόσμος βρίσκεται στην θερινή ραστώνη του, το σχέδιο της ΧΟΥΝΤΑΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όχι μονο δεν σταματά πουθενά αλλά και επιταχύνει την εκτέλεση του.

Βλέπεις μέσα από το τηλεοπτικό γυαλί τα πρόσωπα-μάσκες του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου, του Χρυσοχοϊδή, του Παπανδρέου και καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ, ΠΟΤΑΠΟΥΣ, ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ που δεν έχουν κανένα φραγμό, καμιά ηθική, κανένα συναίσθημα εκτός από τους φραγμούς, την ηθική και τα συναισθήματα που τους εμπνέουν η αριστοκρατία του χρήματος που υπηρετούν φανατικά.

Αυτοί οι τύποι πανηγύριζαν όταν έμαθαν για τους νεκρούς της Μαρφίν, αυτοί οι τύποι μετά τα τραγικά συμβάντα,όχι μονο δεν ανέβαλαν έστω για μια μέρα την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ αλλά χρησιμοποίησαν αυτά τα τραγικά συμβάντα για να ψηφίσουν την παράδοση της χώρας στα όρνια του ΔΝΤ επιτυγχάνοντας την μικρότερη δυνατή αντίδραση και την μεγαλύτερη δυνατή ΧΟΥΝΤΑ στους δρόμους.

Στάζουν αίμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια.Δολοφονοί που δεν σέβονται τίποτε και που ούτε την επαίσχυντη χαρά τους για τις δολοφονίες δεν ήταν ικανοί να κρύψουν.

Κατακαλόκαιρο μεθόδευσαν την μεγαλη κλοπή των συντάξεων.

Κατακαλόκαιρο προχωράνε σε ένα άλλο έγκλημα που αποκαλύπτει όλη την φύση του καθεστώτος τους.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ σε όλο το μεγαλείο της!

Η Αγροτική και το Ταμιευτήριο φιλέτα σε χρεωκοπημένες τράπεζες που έχουν δανειστεί από εκεί!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1193260

Άλλη μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή παραβιάζεται με άνεση και θράσος σαν να μην τρέχει τίποτε!

Ούτε στις ΗΠΑ, την μέκκα του καπιταλισμού το ταμιευτήριο δεν βρίσκεται σε ιδιωτικά τραπεζικά μονοπωλια όπως θέλουν να κάνουν εδώ.Οι καταθέσεις των αγροτών και των μικροταμιευτών βορά σε άπληστα τραπεζικά συμφέροντα.

Κι από δίπλα οι πρετεντέρηδες που αγαλλίασαν με τις μικρές αντιστάσεις του κόσμου στην κλοπή των συντάξεων του να επιχαίρουν και να παρουσιάζουν αυτό το αίσχος σαν την μεγάλη ελπίδα και σωτηρία!

Ποτέ στην ιστορία αυτού του τόπου το θράσος δεν ήταν τόσο μεγάλο και τόσο ξετσίπωτο…

Οι από πάνω είναι τόσο μεθυσμένοι με το “κατόρθωμα” τους να περάσουν την βαρβαρότητα τους με ελάχιστες αντιστάσεις από τους κάτω ώστε δεν έχουν πια κανένα όριο σε αυτά που ζητάνε και απαιτούν.

Ο Παπανδρεόυ δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του. Πιστεύει πλέον ότι κατάφερε και μετέτρεψε έναν ολόκληρο λαό σε υποταγμένους σκλάβους που θα ανεχτούν οτιδήποτε- οποτεδήποτε.
http://tvxs.gr/node/62226

Βέβαια ακόμη και στο ντελίριο του υπάρχουν κάποιες σκιές που τις βλέπει πριν πέσει για ύπνο…

Γιατί οι πολιτικοί του να μην μπορούν να πιουν ήρεμα τον καφέ τους; Γιατί ακόμη υπάρχουν αγνώμονες που δεν δέχονται ότι τους έσωσε από την χρεοκοπία;

Όμως έστω κι έτσι, πιστεύει ότι τα χειρότερα πέρασαν για αυτόν και τα μεγάλα αφεντικά του και ότι πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Έτσι του λένε και οι σύμβουλοι του που τούς εμπιστεύεται τυφλά!

“Κι άλλωστε ποια είναι η εναλλακτική λύση;” σκέφτεται με το τετράγωνο μυαλό του…

“Μήπως το ΚΚΕ; Μα αυτό είναι ανυπόληπτο ιδεολογικά μετά το 89! Μήπως ο Τσίπρας; Ποιος παίρνει στα σοβαρά ένα παιδαρέλι! Οι Αναρχικοί; Αυτοί αλληλοσπαράσσονται μετά τις 5 Μάη και έπαψαν να αποτελούν φόβητρο! ” -”Με τέτοιους αντιπάλους δεν έχω να φοβάμαι τίποτε!Αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους και ποτέ δεν θα ενωθούν για να με αντιμετωπίσουν! Ο Κουβέλης ήρθε μαζί μου, το ίδιο και η Μπακογιάννη και το Λ.Α.Ο.Σ ήταν μαζί μου από την αρχή!”

“Και να τώρα που θέλω να δώσω το ταμιευτήριο και την Αγροτική στον καρχαρία τον Σάλα, έχω μαζί μου και όλη την ΝΔ ως υποστηρικτή μου!” “Πατέρα φοβήθηκα στις 5 Μάη αλλά τώρα όλα είναι πιο εύκολα από ποτέ!Πιο χαρούμενα, πιο αισιόδοξα!”

“Η ΧΟΥΝΤΑ των τραπεζιτών και του ΔΝΤ είναι η πιο ευχάριστη απ´ολες τελικά!Δεν χρειάζεται εκεί να προσποιείσαι ότι υπηρετείς αφηρημένες ιδεολογίες, ούτε άπιαστα ιδανικά όπως σε άλλες χούντες. Το αγνό, ανόθευτο ΧΡΗΜΑ είναι η ουσία της και ποιος το αμφισβητεί αυτό;”

“Αρκεί μια τράπεζα να κινδυνεύσει και αμέσως ένας πακτωλός χρήματων θα βρεθεί για να την σώσει.

Κι ας πεινάσουν οι πολλοί, κι ας βρεθούν άλλοι τόσοι στην ανασφάλεια και στην απόγνωση.Έτσι προχωρά η Ιστορία!Στο τέλος θα με δοξάζουν σαν σωτήρα που τους έσωσα από την χρεοκοπία!”




ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ;

Θα λεγε κανείς ότι και σε άλλες εποχές οι εξουσιαστές επιδείκνυαν αφάνταστο θράσος.

Ο Τσολάκογλου κατοχικός πρωθυπουργός του 1941 είχε επικαλεστεί το πατριωτικό καθήκον και τις θερμοπύλες(!!) για να ζητήσει υπακοή από τους πολίτες.Όμως εκείνος είχε την μπότα των Ναζί στο κεφάλι του και μια συντριπτική στρατιωτική ήττα.Αυτοί;

Αυτοί επικαλούνται τα χρέη και το φάσμα της χρεοκοπίας σαν τον νέο μπαμπούλα για να επικαλεστούν τον νέο πατριωτισμό τους και να δικαιολογήσουν την νέα κατοχική κυβερνήση τους…

Ακόμη πιο αξιοθρήνητοι και κυνικοί από τον Τσολάκογλου και την κουστωδία του…

Και έτσι φτάνουμε στο ζουμί αυτου του κειμένου.




Πρόσφατα είδα μια σπουδαία κινηματογραφική ταίνια που συνιστώ να την δουν όλοι.

Σπάνια μια ταινία που δεν είναι ντοκυμαντέρ αλλά κινείται στην μυθοπλασία, συμπυκνώνει τόσα νοήματα και τόσες αλήθειες για την εποχή μας.

Η ταινία ονομάζεται the international και θίγει γενναία και αποκαλυπτικά την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
http://www.imdb.com/title/tt0963178/

Το τρέηλερ που παραθέτω φανερώνει ελάχιστα από την ουσία της και όπως γράφουν και σχόλια από κάτω περισσότερο την συσκοτίζει ως άλλη μια ταινία δράσης.





Όμως απέχει πολύ από το να είναι τέτοια.

Για όσους θέλουν να την δουν χωρίς να πληρώσουν φράγκο μπορούν να την κατεβάσουν από το piratebay και να ψάξουν στο google για ελληνικούς υπότιτλους.
http://thepiratebay.org/torrent/5559322/The_International(2009)(Retail)(nlsubs)2Lions-Team, http://thepiratebay.org/torrent/4912119/The_International[2009]DvDrip[Eng]-FXG

(Αν κατορθώσουν τα αφεντικά να περάσουν το έκτρωμα της acta τότε θα απαγορεύεται στο νετ να βάζεις τέτοια λινκς…
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement)

Σε αυτήν λοιπόν την ταινία αποκαλύπτεται αυτό που υποψιαζόμασταν όλοι μας:

Ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, ότι οδηγεί άτομα και ολόκληρα κράτη σε αναγκαστικά χρέη για να μπορεί να τα ελέγχει, ότι είναι μπλεγμένο σε λογείς σκοτεινές δραστηριότητες που καλύπτουν εμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ότι το ίδιο το κατασταλτικό κράτος και οι φορείς δικαιοσύνης του λειτουργούν σαν τυφλοί υπηρέτες του.

Αυτό που συγκλονίζει περισσότερο είναι η παρουσίαση των κεφαλών αυτού του τραπεζικού συστήματος ως κυνικών γκάγκστερ που δεν έχουν πρόβλημα να δολοφονούν τον οποιοδήποτε ακόμη και δικούς τους ανθρώπους για να επεκτείνουν ή για να συγκαλύψουν τις δράσεις του συστήματος.

Βλέποντας αυτήν την ταινία, μού ριζώθηκε η πεποίθηση ότι η δολοφονία των εργαζόμενων της Μαρφίν ήταν άλλο ένα τέτοιο σκοτεινό σχέδιο των τραπεζιτών για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Είναι ικανοί για τέτοιες και χειρότερες δολοφονίες προκειμένου να υπερασπίσουν την ΧΟΥΝΤΑ τους. Ακόμη και η δολοφονία του υπασπιστή του Χρυσοναζίδη μού φάνηκε ότι εντάσσεται σε τέτοια σχέδια.

Ό,τι κι αν συμβαίνει, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αδίστακτα και κυνικά άτομα που δεν έχουν κανένα ηθικό και ανθρωπιστικό φραγμό. Τέτοιοι τύποι αν νιώσουν ότι απειλούνται τα συμφέροντα τους (όπως άλλωστε απειλήθηκαν από την Εξέγερση της 5 Μάη…) θα προχωρήσουν σε φοβερές πλεκτάνες και σκευωρίες.

Τα ΜΜΕ είναι δικά τους και έχουν τρομερή άνεση στο πώς θα παρουσιάσουν τα γεγονότα και πώς και πού θα αποδώσουν ευθύνες.

Τονίζω ξανά ότι ζώντας σήμερα μέρες ΧΟΥΝΤΑΣ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ με ενεργά σχέδια χειραγώγησης του πληθυσμού, αξίζει για όλους να δουν αυτήν την ταινία για να αντιληφθούν με τι αντιπάλους έχουμε να κάνουμε και με τι μεθοδους και τακτικές έχουμε να αναμετρηθούμε.

Σήμερα που οι τελευταίες ημικρατικές τράπεζες παραδίδονται σχεδιασμένα στα αρπακτικά του ιδιωτικού τραπεζικού κλάδου…

Τα ίδια αρπακτικά που μόλις πριν λίγο καιρό εκλιπαρούσαν για κρατική βοήθεια και “εγγυημένα δάνεια” και που τώρα με αμίμητο θράσος παριστάνουν τους σωτήρες…

Ο αγώνας θα είναι μακρύς για το καθένα μας, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Να κρατήσουμε το ηθικό ψηλά ώστε να αποφύγουμε καταθλιπτικές ηττοπάθειες που παραλύουν την ενεργητικότητα και στομώνουν την σκέψη.

Να αυξήσουμε τις επαφές μας με συνανθωπους μας και την ποσότητα των ποιοτικών συζητήσεων που αντιμετωπίζουν την σημερινή πραγματικότητα.

Όταν αυτοί ξεδιάντροπα πανηγυρίζουν “για την εντυπωσιακή μείωση του ελλείματος” (όταν έχουν μειώσει κατά 40% τις δημόσιες επενδύσεις, διαλύουν τρένα και νοσοκομεία και εκμηδενίζουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς !!!) να τους χτυπήσουμε εκεί που τούς πονά.

Σε ατομικό επίπεδο θα ήταν ευτύχημα αν συντονισμένα σε αυτήν την κρίση κόβαμε το τσιγάρο και άρχιζαμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο παραμερίζοντας τα αμάξια.

Θα σταματούσαμε έτσι να ενισχύουμε τα έσοδα ενός απάνθρωπου κράτους με μεγάλο ώφελος για την υγεία μας και θα είμασταν και πιο έτοιμοι για τις μάχες των δρόμων που έρχονται.

Προσωπικά αυτό θα προσπαθήσω να κάνω το προσεχές διάστημα όπως και θα αφιερωθώ περισσότερο στην μελέτη κάποιων βιβλίων.

Αυτό είναι το τελευταίο αμιγώς πολιτικό κείμενο μου για το καλοκαίρι και με αυτό σας αποχαιρετώ μέχρι τον Σεπτέμβρη.

(επιφυλάσσομαι για κάποια κείμενα μου γύρω από το linux και το opensource και κάποιες βιβλιοπαρουσιάσεις σημαντικών βιβλίων…)

Με την ελπίδα, την ευχή και την προσδοκία ο Σεπτέμβρης να μην είναι μια δοξασία αλλά μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που θα σαρώσει τα πάντα!

Και με τους αγωνιστικούς χαιρετισμους μου για αυτούς που έχουν τα κουράγια, το σθένος και την δύναμη να αγωνιστουν κοινωνικά και μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι υπόλοιποι απλά ατενίζουν τον Σεπτέμβρη!





http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...