[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στο…ζέσταμα
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 Posted by STEVENIKOΓράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης


ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ δειλά και απλώνονται στην πιάτσα. Τους περιμένει κόσμος και το ξέρουν. Τον υπηρέτησαν την προηγούμενη τετραετία, έρχεται η δεύτερη και η ψήφος…ακριβή. Μόνο τα όνειρα είναι τζάμπα κι αυτοί τα βλέπουν ρόδινα όταν δεν βλέπουν εφιάλτες, παραληρούν στα μπαλκόνια και ηδονίζονται στο χειροκρότημα. Και, βέβαια, οι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι…κοινοβουλευτικού επιπέδου, αλλά είναι κι αυτοί πολιτικοί. Πολλών βαθμίδων…διανόησης και ποικίλων πρακτικών, στρατολογημένοι (κι αυτοί) για τα δίκια του λαού (διάβαζε προσωπικό τους συμφέρον). Με τη νομοθεσία των δημάρχων-ουρά εκείνης των βουλευτών.... κι έχει ο Θεός (για σύνταξη).

ΔΕΣ το πάθος τους κι ας επίκειται…«Καλλικράτης» που λίγο τρομάζει, αλλά περισσότερο γοητεύει. Δες τους στην αγορά να ξεθαρρεύουν και να ρίχνουν χειραψίες, προκαταβολικά, με τη σιγουριά πως «αρέσουν κάτι τέτοια στους βαρβάρους». Κι αν βάλεις δίπλα σ’ αυτά που φαίνονται εκείνα που δεν φαίνονται, βγάζεις συμπέρασμα. Για τον πολιτικό και την πολιτική. Για τον αυριανό δήμαρχο και τους παρατρεχάμενούς του, αλλά και για τα το «επάγγελμα», αρκούντως τιμητικό και…προσοδοφόρο.

ΕΙΝΑΙ στο ζέσταμα. Σε λίγο, αρχίζει το ματς. Με τις ομάδες μονταρισμένες από τους κομματάρχες και παίκτες έτοιμους να ξεριζώσουν…λαρύγγια αντιπάλων. Ωστόσο, σε εποχή νεφελωδών ιδεολογιών, τα φίλια τμήματα δεν ορίζονται σαφώς και τα εχθρικά δεν βρίσκονται πάντα απέναντι. Είναι και δίπλα ο…εχθρός και ένας «εμφύλιος» είναι πιο άγριος και αιματηρός.

ΚΙ εμείς; Χορτάτοι από λόγια και υποσχέσεις, ρίξαμε μια ματιά στους δρόμους και το χάλι τους. Στη λακκούβα που σκοτώνει, στο σκουπιδαριό που αηδιάζει κι αποδιώχνει τουρίστες και στις σβησμένες διαγραμμίσεις που μπερδεύουν οδηγούς, μαρτυρώντας εγκατάλειψη. Θα μείνουμε για λίγο στο τελευταίο. Σεπτέμβρης έρχεται, πλησιάζει το άνοιγμα της ΔΕΘ και η…αλητεία αρπάζει τον κουβά με τον ασβέστη. Ένα φρεσκάρισμα των διαγραμμίσεων στην άσφαλτο, μια κοροϊδία καραμπινάτη για τους εποχούμενους απ’ το αεροδρόμιο προς τη ΔΕΘ και πάλι…μάγκες. Ο Πρωθυπουργός θα ενθουσιαστεί για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις προτεραιότητές της, η κουστωδία του θα αποθαυμάσει τα «έργα» στη Θεσσαλονίκη και οι υποψήφιοι (με το χρίσμα είτε άνευ), θα προβάρουν τον λόγο τους για τα καφενεία, τις συνεντεύξεις και τα κανάλια. Θα επανέλθουμε, μπας και τους μείνει η…βούρτσα στα χέρια.
http://activistis.gr/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...