[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Αν υπάρχει κάποιος νόμος ή για να πούμε καλύτερα πολιτικό τέχνασμα που δεν αλλάζει και εφαρμόζεται πάντα σε κάθε ευκαιρία στην χώρα αυτός είναι ο νόμος της "παραγραφής".
Ενας ομολογουμένως ευφυής νόμος που ως γνωστόν καλύπτει ΠΑΝΤΑ τους απατεώνες πολιτικούς και είναι το τελευταίο τους όπλο όταν η δικαιοσύνη αποφασίζει πως δεν είναι και τόσο τυφλή.

Το κόλπο είναι τόσο γνωστό όσο και παλιό.
Συνήθως το χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και το εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Φυσικά δεν έχει καμία σημασία αν πρόκειται για "αποχρώσεις ενδείξεις" όπως θα έλεγαν οι νομικοί ή για καραμπινάτες αρπακτές.
Σημασία έχει να γίνει ντόρος να κερδηθούν εντυπώσεις και μετά....παραγραφή.
Είναι πασίγνωστο το πόσα δις έχουν φαγωθεί απο την πολιτική αλητεία είτε απο "αμέλεια" είτε με συμμετοχή είτε με άλλα..κόλπα όπως διορισμούς,αναθέσεις,υπέρογκους μισθούς κλπ.

Και αν δεν ηταν έτσι ακριβώς δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση.
Ομως στις περισσότερες των περιπτώσεων ακόμα και όταν αποφασίστηκε κατω απο την λαϊκή κατακραυγή η τιμωρία κάποιων έστω και ως ηθικών αυτουργών αυτό που λειτούργησε ως δικλείδα ασφαλείας ήταν η παραγραφή.

Και επειδή όλα είναι δανεικά και "γυρισμένα" στην πολιτική ζωή της χώρας να παμε στο μακρινό 1964 όπου ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός παππούς του σημερινού έσωσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή απο την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της ΔΕΗ όπου με μια σύμβαση απο τις πολλές που υπέγραφε με τη..."αγωνία" εκβιομηχάνισης της χώρας παραχωρούσε ηλεκτρικό ρεύμα σε ξενη εταιρεία κατω του κόστους παραγωγής με αποτέλεσμα να έχει ζημια και η εταιρεία αλλά και η εθνική οικονομία.Μαζί σώθηκε και ο τότε υπουργός Συντονισμού Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκη.Πως;
Μα με τον αιτιολογικό ότι τα όποια αδικήματα είχαν παραγραφεί.

Χρόνια αργότερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διεφαίνετο ότι θα διατυπωθεί κατηγορία κατά του Α. Παπανδρέου ανταπέδωσε και είπε το γνωστό "έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του".
Βέβαια ο Μητσοτάκης δεν εισάκουσε τον "εθνάρχη" του αφού με αυτές τις κατηγορίες και τις υποσχέσεις "κάθαρσης" είχε εκλεγεί.

Βέβαια εδω δεν υπήρξε παραγραφή αλλά ακόμα και σήμερα αφού ο πραγματικός στόχος επετεύχθη (νίκη στις εκλογές) ακόμα και η θυγατέρα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο μπαμπάκας έκανε λάθος.

Μια απο τα ίδια απο τον ανιψιό που εκλέχθηκε για να ρίξει τον "αρχιερέα της διαπλοκής" όπως αποκαλούσε τον πολιτικό του αντίπαλο Σημίτη.
Μόλις και αυτός εκλέχτηκε ξέχασε και διαφθορά και αρχιερείς και ζήτησε και συγνώμη για τις εκφράσεις του αλλά ξέχασε να ζητήσει συγνώμη απο τον ελληνικό λαό που τον πίστεψε και τον ψήφισε για να ξεκινήσει την δική του περίοδο ως αρχιερέας παραγράφοντας τα όσα πριν κατήγγειλε.

Και φτάνουμε στο σήμερα που για όσους έχουν "κοντή" μνήμη ο κ. "θα επανιδρύσω το κράτος" κυβερνούσε επι 4 μήνες με κλειστή την βουλή λες και είχαμε δικτατορία.
Αποτέλεσμα αυτού τι άλλο....Σωστά μαντέψατε οι παραγραφές όλων των αδικημάτων που τώρα δήθεν υποκριτικά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποκαλύψει αφού και οι ΔΥΟ είναι χωμένοι ως το λαιμό αν όχι στην λεηλασία της δημοσίας περιουσίας.Σίγουρα στον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών και τον εξευτελισμό των θεσμών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν.


http://protesilaos.blogspot.com/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...