[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η αγέλη
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 Posted by STEVENIKO

Τελείωσαν πλέον οι εποχές της Ιδεολογίας και της κομματικής ταυτότητας. Οι εποχή των δεινοσαύρων έφυγε ανεπιστρεπτί, οι οικονομικές και πολιτικές θεωρίες κλείστηκαν για πάντα σε τόμους βιβλίων που σε 100 χρόνια θα λέγονται «Τα Απάνθρωπα Οικονομοπολιτικοθρησκευτικά Συστήματα». Για όλους πλέον είναι κατανοητό ότι κανένα σύστημα δεν αντιπροσωπεύει αυτό το οποίο γίνεται από την μια πλευρά του πλανήτη ως την απέναντι.

Ό,τι δημιουργήθηκε ως Σύστημα μέσα στις χιλιετίες και πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν οι αυτοκρατορίες της Δύσης και της Ανατολής εκμηδενίζεται κάθε λεπτό που περνάει. Και η αιτία δεν είναι αυτή η Κρίση που θέλουν όλοι να μας κάνουν να πιστεύουμε. Αυτή η Κρίση ήταν το εξάνθημα που βγήκε στο κορμί της ανθρωπότητας από έναν ιό που μεταλλασσόταν και εν τέλει έχει καταλάβει όλον τον οργανισμό που λέγεται ανθρώπινο είδος.

Ο άνθρωπος ζούσε και ζει σε αγέλες για να νιώθει ασφάλεια, για κανέναν άλλο λόγο. Να μπορεί να αποκρούει τις επιθέσεις των εχθρών όταν απειλούνταν το φαγητό του, το νερό του και η ζωή του. Οι αγέλες μεγάλωσαν έβαλαν και ως τοτέμ τη φάτσα του κάθε φιλοσόφου που έφτιαχνε έναν μύθο πίσω από τον οποίο μεγάλωνε η δύναμη της αγέλης. Επίσης δημιούργησαν τεχνολογικά επιτεύγματα που θα έκαναν πιο εύκολη την κάθε εισβολή στον χώρο της αντίπαλης αγέλης για χρήμα, ιδιοκτησία και λιγότερη εργασία για τους ίδιους.

Μέσα όμως σε αυτόν τον μικρόκοσμο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε ως καταλύτης στους πιο δυνατούς οι οποίοι δημιούργησαν αγέλες μέσα στην ίδια την αγέλη τους. Οι κυρίαρχες αγέλες έφτιαξαν καινούργιες φιλοσοφίες και συστήματα ώστε να κρατούν σε ύπνωση τους πολλούς. Οι εμφύλιοι πόλεμοι που όλοι υποστηρίζουν ότι είναι οι χειρότεροι, αν τους δούμε από την γωνία του δικαίου είναι οι πιο σημαντικοί και οι πιο καθαροί. Ξεκαθαρίζει η κάθε αγέλη τα σάπια κομμάτια που την κάνουν ασθενέστερη απέναντι στις αγέλες που είναι εκτός των συνόρων τους.

Επειδή όμως και αυτοί οι εμφύλιοι πόλεμοι γίνονται είδος προς εκμετάλλευση από άτομα της ίδιας αγέλης, που πάντα βρίσκουν ευκαιρία για την δική τους καλύτερη επιβίωση, έμειναν στην ιστορία ως οι χειρότεροι πόλεμοι της ανθρωπότητας. Το ανθρώπινο είδος δοκίμασε όλες τις μεθόδους που θα το έκανε σχεδόν θεϊκό. Όμως πια τα άτομα που απαρτίζουν τις αγέλες έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες μεταξύ τους. Στην ίδια σπηλιά που ένας τρώει ο άλλος δεν τρώει και στην ίδια καλύβα που ένας έχει προβιά να σκεπαστεί ο άλλος δεν έχει.

Τότε λοιπόν αυτός που ΔΕΝ έχει δεν συζητάει για το αν θα έχει μερίδα από το φαγητό του συνανθρώπου του, απλά παίρνει μία πέτρα σπάει το κεφάλι του δίπλα και τρώει. Αυτό είναι το ένστικτο το οποίο κοσμοθεωρίες ολόκληρες δημιουργήθηκαν για να το εξαλείψουν. Προσπαθώντας όμως να εξαλείψουν τη ζωώδη κατάσταση του ανθρώπου το πείραμα είχε επιπτώσεις. Δημιουργήθηκαν κτηνώδη ένστικτα. Ο άνθρωπος πλέον δεν σκοτώνει για να καλύψει τις ανάγκες του, σκοτώνει για να καλύψει τα συναισθήματα που του έχει γεννήσει η κατάσταση μέσα στην αγέλη: Την ανισότητα, την προδοσία, την αλαζονεία, την αδικία.

Έτσι από είδος της αγέλης ο άνθρωπος έγινε το πλέον μοναχικό είδος στον Πλανήτη. Οι αγέλες δεν καλύπτουν τις ανάγκες του και ακόμη η οποιαδήποτε κίνηση που μπορεί να λέγεται ανθρωπιστική φαίνεται για τον ίδιο εκ του πονηρού. Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είναι τίποτε άλλο από τον κυνηγό που βγαίνει από την σπηλιά του κάθε μέρα που δεν θα διανύσει χιλιόμετρα για να βρει τροφή απλά θα πάει στην σπηλιά του γείτονα. Ασφάλεια δεν υπάρχει στην αγέλη γιατί ο καθένας πλέον είναι για τον εαυτό του.

Οι Ηθικοί Κανόνες που ακόμη υπάρχουν σε κάποιους από την αγέλη θα γκρεμιστούν με την μία όταν δουν ότι το ρόπαλο δεν έρχεται μόνο από την πλευρά του νηστικού αλλά και από την πλευρά του χορτάτου. Το λάθος των Συστημάτων ήταν ένα. Καταστρατηγήθηκε ο πρώτος κανόνας της υγιούς αγέλης: Ποτέ δεν βάζεις αρχηγό τον μέτριο, διανομέα τροφής τον τεμπέλη, φύλακα τον δειλό, νομοθέτη τον ευθυνόφοβο και διαπραγματευτή τον «πουλημένο».



simple man

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...