[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεν πάμε αλλού!
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
Ευτυχώς που υπάρχει και ο πρωθυπουργός.

Δεν φτάνει που σχεδόν μόνος αντιστέκεται στην εθνική μας μιζέρια, κυκλοφορώντας με το γνωστό πια μηχανικό χαμόγελό του από εκδήλωση σε εκδήλωση, αλλά είναι πλέον και ο μόνος που διατυπώνει ρηξικέλευθες παρατηρήσεις.

ΓΙΑΤΙ μόνο αυτός θα τολμούσε να δηλώσει ότι έχουμε τις «πρώτες θετικές ενδείξεις» για βιώσιμη ανάπτυξη με... νέες θέσεις εργασίας. Μόνο αυτός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η κυβέρνησή του προωθεί μεγάλες αλλαγές.

ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι δέσμιοι του χθες! Διαβάζουν τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που δείχνουν ότι το 2010 διέκοψαν τη λειτουργία τους 3.872 βιοτεχνίες, ενώ ιδρύθηκαν μόλις 1.808, και μιλάνε για κρίση. Ενώ ο πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να προσπερνά τέτοια στοιχεία και να βλέπει το αύριο.

ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ζουν ήδη στη δίνη της μιζέριας και της κατάθλιψης. Κοιτάνε δεξιά και αριστερά για να δουν από πού θα έρθει η καινούργια κεραμίδα και κάνουν το σταυρό τους μήπως δεν έρθει στο κεφάλι τους. Ενώ ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για να ξεφύγει από τα δίχτυα της κατάθλιψης. Και ποδήλατο και τζόκινγκ και κοιλιακούς και υπουργικά συμβούλια και συναντήσεις με άλλους συναδέλφους του ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι πολλοί δεν ακολουθούμε το παράδειγμά του. Μένουμε καθηλωμένοι στη μίζερη πραγματικότητά μας και στους αριθμούς: στο 13,5% έφτασε η ανεργία τον Οκτώβριο στη χώρα μας έναντι 9,8% τον Οκτώβριο του 2009! Και όπως προβλέπουν οι ειδικοί επιστήμονες, φέτος, στο τέλος του χρόνου, η ανεργία θα ξεπεράσει το τρομακτικό 20%!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, όμως, παραμένει απτόητος. Δεν αφήνει τους αριθμούς να χαλούν το πρόγραμμά του. Συνεχίζει το δρόμο τού πεπρωμένου του για μια Ελλάδα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Φρίντμαν, μια χώρα αντάξια της άποψης που έχει ο ίδιος και οι συν αυτώ για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

ΠΩΣ αλλιώς να μας το πει για να το καταλάβουμε; Δεν θέλει αυτούς τους εργαζομένους και τις μικρές ή μεγάλες απαιτήσεις τους. Δεν θέλει αυτούς τους εκπαιδευτικούς. Δεν θέλει αυτούς τους φαρμακοποιούς. Δεν θέλει αυτούς τους φορτηγατζήδες, αυτούς τους ναυτικούς, αυτούς τους αγρότες. Δεν θέλει εμάς. Θέλει... άλλους!

ΜΟΝΟ την τηλεόραση τη θέλουν όπως ακριβώς είναι. Με αυτά τα πρωινάδικα, αυτά τα μεσημεριανάδικα και αυτά τα δελτία ειδήσεων. Γιατί το σύστημα που μας έφερε εδώ συντηρείται μέσα από τα τηλεοπτικά «παράθυρα». Κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι παραθυράδες. Αυτοί που ζουν και αναπαράγονται στη γυάλα των media.

ΕΜΕΙΣ, βέβαια, οι άλλοι, οι πολλοί, δεν είμαστε και οι καλύτεροι του κόσμου. Γνωρίζουμε τα κουσούρια μας, που τράφηκαν από αυτό το σύστημα και το έθρεψαν επίσης. Και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε. Αλλά όχι να αλλάξουμε εμείς κατά πώς θέλουν για να μείνει ίδιο και απαράλλαχτο το σύστημά τους.

enet

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...