[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Κοινωνία κάνει την αυτοκριτική της
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Είναι σκληρότερη η πραγματικότητα από την περιγραφή που προσπαθώ να κάνω από τότε που άνοιξε το site μας Είτε αυτή αφορά τον κοινωνικό ιστό με τα προβλήματα του, είτε αφορά το πολιτικό σύστημα του οποίου η μαφιόζικη πολιτική τόσων ετών ξεράστηκε εμετικά από τον λαό.

Αφυδατωμένος και απόϊδεολογικοποιημένος βηματίζει τις περισσότερες φορές στα τυφλά έχοντας για μπαστούνι μόνο την οργή του. Μέχρι στιγμής ....

θεωρώ ότι δεν είναι αρκετή .Όσο εύκολα συμπιέζεται μέσα μας ,το ίδιο εύκολα αποσυμπιέζεται σαν το άνοιγμα της σαμπάνιας δημιουργώντας πρόσκαιρα εκκωφαντικό θόρυβο, με το πέταγμα του φελλού ,χωρίς όμως να σπάει το μπουκάλι .Και αυτό γιατί στερείται της ισχυρότερης εκρηκτικής ουσίας που είναι η ιδεολογία και το όραμα .

H πίστη στην δύναμη μιας ιδέας που είναι εφικτή ενδυναμώνει και υποχρεώνει υποσυνείδητα πιστεύω το σύνολο των ανθρώπων να υιοθετούν συλλογικά στόχους που θα καλυτερεύσει το κοινωνικό σύνολο.

Ολες οι πρόσφατες πολιτικές ανατροπές η καλύτερα εναλλαγές μετά την μεταπολίτευση είχαν κύριο στοιχείο την ιδεολογία του σοσιαλισμού η του φιλελευθερισμού. Με αυτό πορεύονταν και οι μεν και οι δε για να καταρρίψουν μια πολιτική και να φέρουν την ίδια με κάποιες παραλλαγές της.
Ο πολιτικός φανατισμός που τους μετάγγιζαν οι πολιτικές ηγεσίες τους τύφλωνε ώστε αδυνατούσαν να ιδούν ότι ήταν το ίδιο νόμισμα με τις διαφορετικές του όψεις.
Ο φανατισμός αυτός δεν διέφερε καθόλου από τον φανατισμό των χούλιγκαν.

Η δυνατή ορμή που διοχέτευε δυνάμεις ικανές για τις πιο μεγάλες αλλαγές σπαταλήθηκε στην διαδρομή η αξιοποιήθηκε εντέχνως για την στήριξη του πολιτικού συστήματος από το ίδιο το σύστημα .Άλλαξαν την ροή δηλ στο αυλάκι που πότιζε καρποφόρα φυτά για να ποτίζει αγκάθια και τσουκνίδες.

Το πολιτικό σύστημα δηλ। βλέποντας ότι η ιδεολογία καθίσταται πλέον επικίνδυνη για το ίδιο, έβαλε εφαρμογή το σχέδιο που σωστά περιγράφει ο Χαξλεϊ στο βιβλίο του ( Θαυμαστός καινούργιος κόσμος ). Αυτό που καλλιεργούσε μέσα μας αρχές ιδέες και θέσεις, φρόντισαν να το ξεφτίσουν σιγά-σιγά και να το αντικαταστήσουν με τσαρλατάνους , ξεπεσμένους τραγουδιστές, τραγουδίστριες , τηλεπαρουσιαστές, σήριαλ, τηλεπαιχνίδια, δημοσιογραφικά φερέφωνα και τόσα άλλα σκουπιδοειδή, που οι επαναλήψεις τους αποτυπωνόντουσαν στο μυαλό μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Στόχος τους να μας αποχαυνώσουν και να εξαγοράζουν ευκολότερα τις συνειδήσεις μας με διορισμούς και ρουσφέτια. Έτσι λοιπόν με λυμένα τα χέρια τους

άλλαζαν τα πρόσωπα στην εξουσία για να μας δημιουργήσουν την αίσθηση ότι τα πρόσωπα αλλάζουν την εξουσία και το σύστημα .
Μας άλλαξαν κριτήρια σ’όλα τα ζητήματα που θα επηρέαζαν τις πολικές εξελίξεις.
Η συστηματική αυτή δουλειά τους τους απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα : Εκλέγουμε στην βουλή τραγουδιστές ηθοποιούς ποδοσφαιριστές τα παιδιά τους τις γυναίκες τους, τα ανίψια τους . Εκλέγουμε άτομα του Κολωνακίου και της Εκάλης,που έχουν ταυτιστεί με δόξα ,προβολή και χρήμα. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε οι ίδιοι θύματα των επιλογών μας .

Ο πολιτικός πολιτισμός έγινε ανάμνηση και νοσταλγία . Η ηθική υποκρισία όμως τόσων ετών έφτασε και αυτή στο τέλος της . Τα μαχαίρια που θα έφταναν μέχρι το κόκαλο και το άπλετο φως, δεν ήταν τίποτα άλλο πάρα ανέκδοτα για τον Τοτό. Οι πολιτικοί βρίζουν τους πολίτες(κοπρίτες κ.α.) και οι πολίτες τους πολιτικούς(κλέφτες απατεώνες κ.α). Εμείς ζητάμε ευθύνες και εξηγήσεις από τους πολιτικούς για το πώς φτάσαμε ως εδώ και αυτοί από τους δημοσίους υπαλλήλους και χαμηλοσυνταξιούχους. Η παρακμή δηλ. σε όλο της το μεγαλείο!!!!. Το σύνολο αυτής της πολιτικής εξέλιξης πέρασε στην κοινωνία, την απομόνωσε από τον πολιτισμό της, την έκανε να χάσει τον βηματισμό της και την αγρίεψε. Το πρόσωπο αυτής της κοινωνίας θα τους τρομάζει περισσότερο όσο περνάνε οι ημέρες .Η αίσθηση ότι απέμεινε μόνη της, για θήραμα αδίστακτων λαθροκυνηγών την αναγκάζει σε άμυνες που είναι πέρα από την λογική της . Η επερχομένη εξαθλίωση θα αναζητήσει αίτια και ευθύνες αλλά θα αναγκάσει και την κοινωνία σε αυτοκριτική .Εκεί θα διαπιστώσει και θα αντιληφθεί την παγίδα που έπεσε και θα κοιτάξει να μαζέψει και να ενεργοποιήσει το παλιό της αγωνιστικό δημοκρατικό φρόνημα και όραμα.

Επιτέλους φτάσαμε στην εποχή που δεν ξεγελιόμαστε με επικοινωνιακά τρικ .

Άλλωστε φεγγίζουν τόσο πολύ οι προθέσεις τους για την τιμωρία των υπευθύνων, για κράτος δικαίου, για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και εξυγίανση όλων των θεσμών που δεν ξεγελιόμαστε με εξεταστικές επιτροπές παρεμβάσεις δήθεν εισαγγελέων εδώ και εκεί και κουραφέξαλα. Δεν θα ξεγελαστούμε ακόμη και αν στείλουν 2-3 φυλακή για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας κάμψουν.

Αυτό προαναγγείλει η δήλωση του πρωθυπουργού <Μα δεν θα πάει κάποιος φυλακή; >
-Ίσως να μην βρίσκει ταξί κ. Πρωθυπουργέ.

Πρόταση αναγνώστη από τον ιστότοπο που με βρίσκει σύμφωνο


ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑ ΠΕΡΑΙΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΕΝΤΟΣ 6 ΜΗΝΩΝ,ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΔΡΟΜΟ Λ.Χ ΠΕΡΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ν.ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΗ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ Κ.Κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

mygdalia

activistis

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...