[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεν θέλουμε αίμα,θέλουμε θεσμούς
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Είναι ευτυχής συγκυρία που αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης και του τέλους των ερευνών για οικονομικά σκάνδαλα,κυκλοφορεί η εκδοτική σειρά ``ΔΙΚΕΣ`` της Κ.Ε.

Είναι σημαντικό βοήθημα για τον αναγνώστη-πολίτη,να καταλάβει τις σκοπιμότητες που οδήγησαν σ`αυτές τις δίκες,υπο την πίεση των γεγονότων παρόμοιων με αυτά που ζούμε σήμερα.Βλέπουμε λοιπόν ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα,αλλά ως φωτοτυπία.Πολύ φοβόμαστε λοιπόν,ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα επαναλάβει αυτήν την παλιά και πετυχημένη συνταγή,(τουλάχιστον για όσο χρόνο διαρκεί),συνταγή του αποδιοπομπαίου τράγου και της εκτόνωσης της λαϊκής οργής,με πρόσχημα το ``περί δικαίου αίσθημα``.Βλέπουμε λοιπόν ότι τώρα επιλέγεται η σκοπιμότητα του μαύρου προβάτου και το κυνήγι των μαγισσών,αντί της θεσμικής θωράκισης του πολιτικού και του δικαστικού συστήματος,ώστε τα σκάνδαλα και τα ``σκάνδαλα``,να πεθαίνουν εν τη γεννέσι τους. Προτιμάται η συνταγή της Ρωμαϊκής αρένας.Ο λαός διψάει για αίμα,ας του δώσουμε αίμα.

Ότι θέλει ο λαός.Ένας νέος λαϊκισμός γεννιέται.Αφού δεν έχουμε άρτο,ας μοιράσουμε θέαμα.Κατά αυτής της ανθρωποφαγίας λοιπόν πρέπει να απαιτήσουμε θεσμούς και όχι αίμα.

Και οι πρώτοι που πρέπει να λάβουν αυτό το μήνυμα είναι οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες.Ας μας πουν ποιοι δεν ψήφισαν αυτό το Σύνταγμα που δένει τα χέρια των δικαστών,ας μας πουν ποιοί δεν ψήφισαν την ατιμωρησία-ασυλία του πολιτικού παραβάτη.

Θεσμοί λοιπόν και όχι θέαμα.Οι μικροί ``Λουδοβίκοι`` του πολιτικού μας συστήματος δεν προήλθαν από παρθενογέννεση.Και ο λαός πρέπει να καταλάβει,ότι δεν γίνεται τη μία να συνωστίζεται στους πολιτικούς διαδρόμους και απ`την άλλη να φωνάζει ``κάτω οι κλέφτες``.Ας μη χάνει έτσι άδικα το δίκιο του.Οι λαιμητόμοι της ελευθερίας του καραδοκούν.Ας αποδείξουμε ότι ο Ροβεσπιέρος είχε άδικο όταν έλεγε ότι η Αρετή ήταν πάντα μειοψηφία.


dialogoi.enet

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...