[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ΛΙΒΥΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 Posted by STEVENIKO

Συνεχίζουν ακάθεκτες οι δυνάμεις του Καντάφι - Εισέβαλαν στη Μιζουράτα

Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι εισέβαλαν με άρματα μάχης στο κέντρο της πόλης Μιζουράτα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά όπλων, σύμφωνα με σημερινές μαρτυρίες κατοίκων, .

"Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής σήμερα από ελεύθερους σκοπευτές. Είναι (οι ελεύθεροι σκοπευτές) ακόμα ακροβολισμένοι. Γίνεται πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να βγαίνουν έξω", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ένας κάτοικος ονόματι Σάμι.

"Επίσης υπάρχουν πλοία στο λιμάνι που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην πόλη".

Ο Αμπντελμπασέτ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, είπε στο Ρόιτερς: "Διεξάγονται μάχες ανάμεσα στους εξεγερμένους και στις δυνάμεις του Καντάφι. Τα άρματα μάχης τους βρίσκονται στο κέντρο της Μιζουράτα...Υπάρχουν τόσα θύματα που δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε".

Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης έχει αρχίσει να διανέμει όπλα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και θα ολοκληρώσει αυτή την επιχείρηση εντός ωρών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jana, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της Λιβύης μετέδωσε ότι "αναμένεται η επιχείρηση να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες και να εξοπλιστούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες".

Από την πλευρά του, ο Μοαμάρ Καντάφι, μέσω ηχογραφημένου μηνύματος που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι "Προετοιμαζόμασταν για έναν μακρύ πόλεμο και θα νικήσουμε τους εχθρούς μας".

Ο Λίβυος συνταγματάρχης είπε ότι ο λαός του έχει πλέον τα όπλα να νικήσει τις δυτικές δυνάμεις , που παρομοίωσε με τρομοκράτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "δεν θα εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας, θα την υπερασπιστούμε και θα την ελευθερώσουμε".

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε το ηχητικό μήνυμα του Καντάφι χωρίς όμως να προβάλει καμμιά φωτογραφία ή εικόνα του .


real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...