[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κυβέρνηση τέλος, ακόμη κι αν περάσει το μεσοπρόθεσμο με μισθοφόρους αντικαταστάτες!
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ορθοποδήσει; Πραγματικά όμως να το πιστεύει και να λέει πως κάποια στιγμή θα ζούμε όπως οι υπόλοιποι ευρωπαίοι.

Αφού αποφασίσαμε να μπούμε στο ευρώ, θα πρέπει να ζούμε κι όπως ζουν στο ευρώ. Αυτό δεν λέει η λογική; Βλέπεις τις βόρειες χώρες να ευημερούν, ή τις νότιες να μην έχουν αυτά τα θέματα που έχουμε εμείς.

Όμως, εγώ είμαι πεπεισμένος, ότι αν ρωτήσεις 9 στους 10 Έλληνες, θα σου πουν ότι θέλουν να ζήσουν σαν Έλληνας κι όχι σαν Γερμανός, Ιταλός, Σκανδιναυός κτλ.

Είναι η πάστα μας διαφορετική. Ο ήλιος, η θάλασσα, το ούζο, μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Θα μου πείτε, ε αυτά πληρώνουμε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ε, ας ήμασαν πιο μάγκες λέω εγώ και ας κρατούσαμε μέχρι σήμερα τις αποικίες του Μ. Αλέξανδρου, να μας είχε και η ιστορία σε άλλη θέση στον παγκόσμιο χάρτη.

Το πρόβλημά μας είναι ένα και μοναδικό! Αποφασίζουμε να δράσουμε όταν το θέμα, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μας έμαθαν χρόνια τώρα, να ζούμε με την ...βασιλευομένη δημοκρατία της χώρας. Σαν άλλοι βασιλικοί οίκοι, οι οικογένειες έδιναν το δαχτυλίδι από την μια γενιά στην άλλη.

Κι εμείς πιστέψαμε ότι αυτές είναι οι επιλογές μας. Μας δίνεται η δυνατότητα κάθε 4 χρόνια να αποδείξουμε την ύπαρξή μας. Πάντα όμως θα υπάρχουν αυτοί οι "κάφροι" με τα πράσινα και μπλε σημαιάκια, που θα διαμορφώνουν κλίμα. Θα μαζεύονται στις πλατείες, στις συγκεντρώσεις τις ομιλίες και θα δίνουν νόημα στους τίποτες.

Το πρόβλημα της χώρας, δυστυχώς είναι αυτοί. Οι πληρωμένοι λακέδες, που πριν τις εκλογές μεταφέρουν τις υποσχέσεις για την εξαγορά της ψήφου.

Κι εμείς, που διψάμε για "άρτον και θεάματα", τραβάμε το τυράκι της φάκας, πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να την πατήσουμε.

Πόσα λάθη τόσα χρόνια. Και πληρώνουμε ουσιαστικά τα δικά μας λάθη, που δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε γιατί νομίζαμε ότι θα είμασταν ακυβέρνητοι!

Ενώ τώρα, ή τόσα χρόνια που μας κυβερνούσαν, το καράβι το είχαν σε ήσυχα νερά!!!

Επειδή το διάστημα που διανύουμε είναι κρίσιμο, όχι για τις απειλές των κρατούντων για έξοδο από ευρώ, για στάση πληρωμών και άλλα τέτοια πολιτικά παιχνίδια, αλλά για να καταλάβει ο λαός την δύναμη που έχει στα χέρια του, ας συλλογιστούμε ελεύθερα, που λέει και ο ποιητής.

Θα μου πείτε, ναι, αλλά ποιον να ψηφίσω;

Εκείνο το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι να καταλάβει ο πολιτικός πως δεν πρέπει να του πει ψέματα. Πως δεν πρέπει να παίξει ούτε μια στιγμή με το μέλλον του. Με την δουλειά του, την οικογένειά του, την ζωή του.

Να καταλάβει, πως για ότι πει προεκλογικά, θα κριθεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής του. Και πως αν δεν κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε, ο κόσμος θα περικυκλώνει την Βουλή, μέχρι να πράξει αυτά που του είχε πει.

Έτσι και μ αυτή την κυβέρνηση. Έχει πέσει ήδη και κάνει πως δεν το καταλαβαίνει.
Όλα τ άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Οι βουλευτές του ίδιου του Πασόκ, κατεβαίνουν στις πλατείες. Ακόμη κι αν περάσει το μεσοπρόθεσμο με μισθοφόρους αντικαταστάτες, το μέλλον της, είναι προδιαγεγραμμένο.

Αυτό, θα πρέπει να είναι το μήνυμα για την επόμενη κυβέρνηση!


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...