[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο “αργός θάνατος” της Δημοκρατίας
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Οι πολίτες απέχουν

Οι ευρωπαϊκές Δημοκρατίες με τον τρόπο που απαξιώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών, κινδυνεύουν πλέον άμεσα να εξελιχθούν σε καθεστώτα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη νομιμοποίησή τους έναντι των θεσμών.

Οι πολίτες δεν συμμετέχουν πλέον, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από τα πολιτικά συστήματα, τα οποία φαίνεται να έχουν υποταχθεί ολοκληρωτικά σε μια γραφειοκρατική κάστα που λειτουργεί ως εντολοδόχος της πλουτοκρατίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Τα υψηλά ποσοστά αποχής όπως καταγράφηκαν σε Πορτογαλία και Ιταλία, και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, επιβεβαιώνουν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον της Δημοκρατίας εφόσον οι πολιτικές ηγεσίες δεν βρουν την απάντηση στο δίλημμα Δημοκρατία ή Πλουτοκρατία. Σε ό, τι δε μας αφορά, εδώ στην Ελλάδα, η κρίση καθιστά επείγουσα την απάντηση που θα πρέπει να δώσουν τα κόμματα. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως «βραχίονες» των αγορών ή ως «μοχλοί» αλλαγής τους;

Σε τελευταία ανάλυση, αν οι πολίτες επιθυμούσαν να εναποθέσουν το μέλλον της Δημοκρατίας στις αγορές θα έβρισκαν τρόπο να το υποθηκεύσουν και χωρίς τη διαμεσολάβηση των κομμάτων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...