[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ενταση και σκληρή αντιπαράθεση πριν από την ψηφοφορία
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Την προσωρινή αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τα έδρανα της Βουλής προκάλεσε η ομιλία του Θόδωρου Πάγκαλου που αναφερόμενος στην εκλεγείσα το 1981 κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την χαρακτήρισε ως την πρώτη δημοκρατική και ανεμπόδιστη έκφραση του ελληνικου λαού.

Ενταση και σκληρή αντιπαράθεση πριν από την ψηφοφορία

Λίγο προτού λάβουν το λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, περιέγραψε ως επιτακτική την αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων και δεσμεύθηκε για ρυθμίσεις που θα βάζουν τέλος στην αδικία. Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ως πρόγραμμα λεηλασίας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε την οικοδόμηση μία νέας δημόσιας διοίκησης, και αναζωογόνηση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής. "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπονομεύσουμε το κύρος ενός δημοψηφίσματος", σημείωσε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγ, ενώ το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι θα καταψηφίσει το Μνημόνιο και θα συνεχίσει να προωθεί την επαναδιαπραγμάτευση.

Φωτιές άναψε ο Πάγκαλος - Αφορμή για απόδραση βρήκε η ΝΔ
Ακολούθησε εκρηκτική παρέμβαση του Θόδωρου Πάγκαλου που ανέβηκε στο βήμα και είπε τα εξής: "Ενθυμούμαι τον Οκτώβριο του 1981, λίγες μέρες μετά τις εκλογές όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ηταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, χωρίς υποθήκες, χωρίς ξένο παράγοντα και παλάτι. Ηταν η πρώτη ανεμπόδιστη έκφραση της λαϊκής κυριαρχλίας από τη σύσταση του ελληνικού κράτους", είπε στην εισαγωγή του ο Θόδωρος Πάγκαλος που στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά: "Μόλις τσίμπησε ένα κακομοίρικο προβάδισμα στα δημοψηφίσματα ζήτησε εκλογές".

Η αναφορά του κ. Πάγκαλου περί "πρώτης δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης" προκάλεσε την σφοδρές αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κ. Τασούλας ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανακαλέσει, απειλώντας, ότι σε αντίθετη περίπτωση οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αποχωρήσουν, όπως και τελικά έπραξαν για περίπου πέντε λεπτά.

Ενταση και σκληρή αντιπαράθεση πριν από την ψηφοφορία

Ο κ. Πάγκαλος ξαναζήτησε το λόγο. Εκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή σε θεσμικές εκτροπές του παρελθόντος και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση του 1981 ήταν η πρώτη χωρίς εξωτερικούς και στρατοκρατικούς καταναγκασμούς.

Ενταση και σκληρή αντιπαράθεση πριν από την ψηφοφορία

Ακολούθησε πυροσβεστική παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου που ζήτησε την επάνοδο των βουλευτών της ΝΔ: "Μπορεί να υπήρξε παρεξήγηση, "υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις της ιστορίας" είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να παραμείνουν και να μη δώσουν την εντύπωση ότι ψάχνουν αφορμή για να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία. "Πρώτη φορά συμπεριφέρεται η αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο λίγο πριν από τη λήξη μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης. Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα αυτή την κρίσιμη στιγμή χωρίς να ακούσετε τον Πρωθυπουργό τι θα πει; Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήλθε Δημοκρατία", σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αγαλμα...
Το λόγο ζήτησε στη συνέχεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης που αφού έψεξε εμμέσως τον Θ. Πάγκαλο, είχε την όρεξη να ζητήσει να στηθεί άγαλμα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο προαύλιο της Βουλής, ως ένδειξη αναγνώρισης ότι η Δημοκρατία επανήλθε στην Ελλάδα το 1974...

Σαμαράς: Επεσαν τα προσωπεία
"Σήμερα έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Είναι μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν", δήλωσε ακολούθως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ενταση και σκληρή αντιπαράθεση πριν από την ψηφοφορία"

Leave a reply