[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Επιτέλους θα μιλήσω για τους ποιητές της Θεσσαλονίκης»
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το Α.Π.Θ. τιμά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο για την πολύχρονη συμβολή του στη λογοτεχνία και τον αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής


Το Α.Π.Θ. τιμά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο για την πολύχρονη συμβολή του στη λογοτεχνία και τον αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί και είναι η πρώτη φορά που το τμήμα Φιλολογίας τιμά έναν λογοτέχνη ο οποίος είναι ταυτόχρονα και απόφοιτος του τμήματος.

Ο έπαινος (Laudatio) θα αποδοθεί από την επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Ιατρού, ενώ στην αντιφώνησή του ο Ντ. Χριστιανόπουλος θα μιλήσει με θέμα: "Οι σημαντικότεροι ποιητές της Θεσσαλονίκης: μικρό γραμματολογικό σχεδίασμα".

"Είμαι η επιβεβαίωση - η εξαίρεση στον κανόνα του... "ου συ με λοιδορείς αλλά ο τόπος"... Είναι ίσως η μόνη αιτία για την οποία αποδέχτηκα -για πρώτη φορά στη ζωή μου- έναν "τίτλο"... Τουλάχιστον, έρχεται από τη σχολή μου. Η οποία, όμως, ουδέποτε -από την ίδρυσή της- τίμησε απόφοιτό της... Είμαι ο πρώτος", δήλωσε για τη σημερινή μέρα ο ποιητής, ενώ αναφορικά με την ομιλία του σημείωσε: "Θα προσπαθήσω να είμαι τυπικός, να ξεχάσω τις... κακίες μου, να κάνω μια απολύτως φιλολογική ομιλία, να τιμήσω -τουλάχιστον εγώ- με την ευκαιρία της τιμής που μου κάνουν, τους Θεσσαλονικείς ποιητές".

"Iσως και να αυτοαναιρούμαι με την απόφασή μου να δεχθώ τη διάκριση αυτή - έχω αρνηθεί τα πάντα μέχρι σήμερα και τιμητικές συντάξεις και διακρίσεις και άλλα, αλλά είναι που γίνεται από τη σχολή μου. Το ξέρω πως παλιότερα έχω δηλώσει ότι δεν θα λάμβανα ποτέ βραβείο, αλλά αυτό το κάνω για να μιλήσω επιτέλους εγώ για τους ποιητές αυτής της πόλης", συνέχισε ο κ. Χριστιανόπουλος.

Στην ομιλία του επέλεξε και θα παρουσιάσει συνολικά 13 ποιητές της πόλης του περασμένου αιώνα, η μελέτη του έργου των οποίων αποτελεί το απόσταγμα εργασιών του επί 55 συνεχή χρόνια .

ΠΗΓΗ

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Επιτέλους θα μιλήσω για τους ποιητές της Θεσσαλονίκης»"

Leave a reply