[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συνεργασία ΗΠΑ-Κούβας για το έργο του Χέμινγουεϊ
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φ. Κένεντι θέτει στη διάθεση της Κούβας την συλλογή χειρογράφων, φωτογραφιών, και βιβλίων του Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Η Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φ.Κένεντι έθεσε στη διάθεση της Κούβας την μεγάλη συλλογή των χειρογράφων, φωτογραφιών, και βιβλίων του συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ανακοίνωσε σήμερα στην Αβάνα ένας υπεύθυνος του ιδρύματος αυτού.

«Έχουμε συμφέρον να συνεργαστούμε με το κουβανέζικο Μουσείο Funca Vigia και να του παραδώσουμε όλες τις φωτογραφίες και τα έγγραφα (σε ψηφιακή μορφή) που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις έρευνές του», δήλωσε η Σούζαν Βριν, επιμελήτρια της συλλογής.Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο 13ο Διεθνές Συμπόσιο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, που πραγματοποιείται έως την Κυριακή στο ξενοδοχείο των «Δυο Κόσμων» στην Αβάνα, όπου ο τιμημένος με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας του 1954 έζησε και έγραψε κατά τη διάρκεια ορισμένων από τα είκοσι χρόνια που πέρασε στο νησί.

Σύμφωνα με την Σούζαν Βρίν, το 90% της συλλογής αποτελείται από χειρόγραφα, κυρίως οι 2500 επιστολές που γράφτηκαν από τον Χέμινγουεϊ και οι 7500 που έλαβε, καθώς και 10.000 φωτογραφίες, και έργα ζωγραφικής που είχε στη συλλογή του ο συγγραφέας, όπως επίσης και τυπογραφικά δοκίμια για διόρθωση από τα μυθιστορήματά του.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης τα πρωτότυπα ενός βιβλίου για τις ταυρομαχίες, που εκδόθηκε το 1932.

«Ο Χέμινγουεϊ, έκανε καταλόγους για τα πάντα, από τις αφίσες έως τις κάλτσες και τα παπούτσια του», γεγονός που διευκολύνει την έρευνα, υπογράμμισε η επιμελήτρια.

Η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν το 2001 να συνεργαστούν για τη διατήρηση των χειρογράφων και των αντικειμένων του συγγραφέα που βρίσκονται στο μουσείο Finca Vigia, το σπίτι σε απόσταση 25 χλμ. από την Αβάνα, όπου έζησε ο Χέμινγουεϊ από το 1939 μέχρι του θάνατο το 1961.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συνεργασία ΗΠΑ-Κούβας για το έργο του Χέμινγουεϊ"

Leave a reply