[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Λαός μίλησε (φωτορεπορτάζ)
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Αθήνα. Και συγκρίνεται μόνο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας.

Οι εκτιμήσεις ξεκινάνε από τους 100.000 (πραγματικούς όμως) και φτάνουν τους …400.000 αν συνυπολογίσουμε και όλους αυτούς που πήγαιναν στην πλατεία κάθονταν λίγο και έφευγαν.

Παρά τον αποκλεισμό των κεντρικών προσβάσεων προς το Σύνταγμα, δεκάδες χιλιάδες πολιτών συνέρρεαν από παντού στην πλατεία

Η πλατεία ήταν γεμάτη μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής.

Πανεπιστημίου και Κανάρη. Είχαν κλείσει τους δρόμους για την προστασία τάχα της Βουλής

Οδός Κανάρη, 8μμ. Δεν έχει ξαναυπάρξει τόσος κόσμος!

Πανεπιστημίου 8.30μμ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών και στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων της χώρας. Χιλιάδες, μεταξύ των οποίων και μοτοσικλετιστές, διαδήλωσαν στην καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οργανώθηκαν τοπικές πορείες, με τους συγκεντρωμένων να χτυπούν κατσαρόλες και άλλα μαγειρικά σκεύη.

Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα κατά του μνημονίου, ενώ υπήρχαν σκίτσα αυτοσχέδιας ζωγραφικής, αλλά και βιβλίο συλλογής υπογραφών.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου και στην Πάτρα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ανάλογη εικόνα και στη Λαμία, όπου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου της πόλης. Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο. Τα συνθήματα κατά του μνημονίου κυριάρχησαν ενώ συγχρόνως ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα ξεκίνησαν από το απόγευμα να δίνουν συναυλίες. Για λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχε προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία».

Οι «αγανακτισμένοι» βρίσκονται στο κέντρο της Λαμίας κάθε βράδυ εδώ και 12 μέρες, ενώ η σημερινή συγκέντρωσή τους ήταν η μεγαλύτερη.

Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι «αγανακτισμένοι» του Ηρακλείου της Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. Δυναμική ήταν και η παρουσία δικυκλιστών που με τη παρουσία και τα κορναρίσματά τους έδωσαν ένα ακόμα πιο ηχηρό «παρών» στη διαμαρτυρία.

φωτορεπορτάζ Antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...