[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Νεφέλωμα του Κύκνου σε όλο του το μεγαλείο
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το φωτογράφισε το νέο τηλεσκόπιο VST


Το Νεφέλωμα του Κύκνου σε όλο του το μεγαλείο
Η εντυπωσιακή εικόνα από το Νεφέλωμα του Κύκνου που τράβηξε το VST


Λονδίνο

Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη εικόνα που τράβηξε το νέο πολύ ισχυρό τηλεσκόπιο VST που τοποθετήθηκε στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Το τηλεσκόπιο τράβηξε μια εντυπωσιακή και πολύ λεπτομερή φωτογραφία του Νεφελώματος του Κύκνου που αποτελεί ένα εργοστάσιο παραγωγής νέων άστρων.

To VST

To VLT Survey Telescope (ή VST) ξεκίνησε τη λειτουργία του στο διαστημικό παρατηρητήριο που βρίσκεται στον λόφο Παρανάλ στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή. Πρόκειται για την πιο άνυδρη περιοχή του πλανήτη και ο πάντα καθαρός από νέφη ουρανός της είναι ιδανικός για διαστημικές παρατηρήσεις. Ετσι το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τόπος εγκατάστασης πολλών τηλεσκοπίων. Το VST έχει εξαιρετική ανάλυση αλλά το βασικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες περιοχές του ουρανού σε σχέση με τα άλλα τηλεσκόπια.

Το νεφέλωμα

Το νεφέλωμα του Κύκνου, που είναι επίσης γνωστό και ως νεφέλωμα Ωμέγα αλλά και ως Messier 17, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5.500 ετών φωτός στον αστερισμό του Τοξότη. Εχει διάμετρο περίπου 15 έτη φωτός αλλά το ευρύτερο νέφος διαστρικής ύλης της οποίας αποτελεί μέρος, έχει διάμετρο περίπου 40 έτη φωτός και μάζα 800 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου.

πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...