[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Super League: Το πανόραμα της 11ης αγωνιστικής
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Ανάσταση» για Παναθηναϊκό, 2-0 τον ΠΑΟΚ


Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Ρότσα και την... κοπάνησε από την 8η θέση ανεβαίνοντας 6ος



 Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού ύστερα από δεκατρία χρόνια.

Το έργο του να νικήσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής τον ΠΑΟΚ, ήταν δύσκολο αλλά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σε έναν αγώνα που είχε ρυθμό, πολλές ευκαιρίες, δύο γκολ (51' Zέκα, 85' Βιτόλο), ένα πέναλτι και μία κόκκινη κάρτα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη και να αφήσει πίσω του τη μέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι», έφτασαν τους 21 βαθμούς και σκαρφάλωσαν στην 6η θέση, έχοντας έναν λιγότερο από τον Ατρόμητο που παίζει αύριο με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο ματς που κλείνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Με όρεξη και οι δύο

Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν μπει στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να δείξουν ότι η νίκη είναι ο μοναδικός τους στόχος.

Η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 7' όταν ο Σισοκό βρήκε με κάθετη πάσα τον Τοτσέ, ο Ισπανός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, καθυστέρησε να πλασάρει και δίνει το δικαίωμα στον Κουμάλο να πέσει και να τον εμποδίσει την προσπάθεια για γκολ.

O Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιο επιθετικός και παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 26'. Ο Κουίνσι βρήκε πανέμορφα τον Τοτσέ, ο Ισπανός πήγε προς την μπάλα, αλλά ο Κουμάλο - για δεύτερη φορά - δεν τον άφησε να γίνει επικίνδυνος.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το σουτ, τον Βύντρα να βάζει την κόντρα και στη συνέχεια τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ.

Η απάντηση των "πρασίνων", στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ, ήταν άμεση με το Μαυρία να παίρνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι από τη σέντρα του Κουίνσι, να γυρίζει για τον Τοτσέ αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε το πλασέ στην κίνηση του συμπατριώτη του εξ επαφής!

H μία φάση διαδεχόταν την άλλη και στο 30' το φαλτσαριστό σουτ του Κάτσε, απέκρουσε ο Καρνέζης ασταθώς για να έρθει στη συνέχεια ο Βελάσκες να διώξει σε κόρνερ προ του Κλάους.
Έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς σκορ.



Ζέκα και... αντίο 8η θέση

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο... ζεστοί για το γκολ.
Έτσι, στο 51' το 1-2 των Τοτέ - Ζέκα κατέληξε σε γκολ, με τον Πορτογάλο να σκοράρει ένα χρόνο μετά το τελευταίο του γκολ με την πράσινη φανέλα (είχε πετύχει γκολ στο "Γ.Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό).



Δέκα λεπτά αργότερα, θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να κάνουν δύο τα τέρματά τους, με τον Σπυρόπουλο να δίνει συρτά για τον Ζέκα ο οποίος πλάσαρε τον Χακόμπο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να διώχνει με τα πόδια.

Στο 73' ήρθα ακόμη μια καλή στιγμή για την... αναγεννημένη ομάδα του Ρότσα. Ο Ζέκα έβγαλε μόνο του τον Κουίνσι ο οποίος βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε αλλά ο Χακόμπο έδιωξε σε κόνερ!

Στην επόμενη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στα αντίπαλα καρέ, ο Κουμάλο ανέτρεψε τον Κουίνσι, ο Βιτόλο εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.



Η... έκρηξη του Χακόμπο

Μετά το 2-0 ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Σανθ Χακόμπο, βγήκε εκτός εαυτού, κλότσησε την μπάλα προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού που πανηγύριζαν με αποτέλεσμα να δεχτεί την κάρτα του Τριτσώνη.
Ο Χακόμπο συνέχισε να είναι εκτός εαυτού και βριζόταν με τον Αθανασιάδη ενώ έκανε χειρονομίες και προς τον κόσμο του "τριφυλλιού" με αποτέλεσμα ο Τριτσώνης να πάει προς το μέρος του και να του δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Κατά την αποχώρησή του, πήγε προς τον επόπτη, έβγαλε τα γάντια του, κλότσησε διαφημιστικές πινακίδες.

Τελικά, ο Χακόμπο βγήκε χωρίς να γίνει κάτι χειρότερο, ο Γιάννου ολοκλήρωσε το ματς κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη.



Πηγή: woop

 Ισόπαλο το ντέρμπι της Θράκης



Ξάνθη και Πανθρακικός μοιράστηκαν από ένα βαθμό στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που διεξήχθη στα «Πηγάδια» και έληξε ισόπαλος 0-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.



Οι ομάδες τελείωσαν τον αγώνα έχοντας από μία αποβολή, καθώς την κόκκινη κάρτα αντίκρισαν ο Φλίσκας (76΄) των γηπεδούχων και ο Σερφά του Πανθρακικού (24΄).

Στο 10΄ ο Λοντίγκιν απέκρουσε σουτ του Βαϊρουά, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε και πάλι την μπάλα (κόρνερ), στην κοντινή κεφαλιά του Σερφά. Στο 24ο λεπτό ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (βγήκε από το γήπεδο για να βγάλει το κολάν που φορούσε!), αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες κι έτσι η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους παίκτες του Κωστένογλου να βγαίνουν μπροστά αλλά να μην πετυχαίνουν κάτι ουσιαστικό, αφού οι προσπάθειες των Μάνταλου (36΄ απέκρουσε ο Κουτσόπουλος) και Πλατέλα (45΄ σουτ άουτ) δεν καρποφόρησαν.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν, μάλλον εύκολα, να περιορίσουν τους κινδύνους για την εστία τους. Ειδικά μετά το 76΄, οπότε αποβλήθηκε ο Φλίσκας επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Πανθρακικός όχι μόνο δεν κινδύνεψε αλλά στο 88ο λεπτό παραλίγο να «κλέψουν» τη νίκη, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπαϊκαρά στην ταχύτατη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Να σημειωθεί ότι στο 79ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Ντάνι, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με εννέα παίκτες.



Εκπληκτική η ΑΕΚ και θρίαμβος στη Βέροια



Πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή εμφάνισή της, η ΑΕΚ «διέλυσε» τη Βέροια με 4-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και έπεισε ότι οι κακές ημέρες ανήκουν στο παρελθόν. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Κατίδης (19΄), Φούντας (24΄), Γκερέιρο (58΄ πέναλτι) και Σταματής (89΄).



Η ΑΕΚ ήταν σήμερα μια "άλλη" ομάδα, καθώς με πολλή ενέργεια, πάθος και πίεση από ψηλά οι παίκτες της ενθουσίασαν το φίλαθλο κοινό τους. Το σκορ άνοιξε στο 19΄ με φάουλ του Κατίδη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, οι "κιτρινόμαυροι" διπλασίασαν, με τον Φούντα να κλέβει τη μπάλα από τον Αμαραντίδη και να "κρεμάει" από μακριά τον Τζόναθαν, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, ενώ η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με τον Κορδέρο, στο 32΄.

Η Ένωση "σφράγισε" οριστικά τη νίκη στο 57΄. Ο Φουρτάδο σε προφανή θέση για γκολ ανατράπηκε από τον Καφέ, αλλά από τη μεταξύ τους κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Βοσκάκης, εφαρμόζοντας τον κανονισμό, ακύρωσε το γκολ, έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον αρχηγό της Βέροιας, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκερέιρο να κάνει το 0-3 από τα 11 μέτρα.

Ο 19χρονος Ανδρέας Σταματής, γιος του παλιού άσου της ΑΕΚ, Σταύρου, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, σκοράροντας το 0-4 ύστερα από ασίστ του Κορδέρο στο 89΄.



Ο Λεβαδειακός απέδρασε με νίκη από το «Γεντί Κουλέ»



Ο Λεβαδειακός έπαιζε ποδόσφαιρο δυσανάλογο των (κακών) αποτελεσμάτων που σημείωνε, οπότε ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή η «κακοδαιμονία» θα τελείωνε.



Αυτό συνέβη σήμερα, και ας μην έπιασαν οι Βοιωτοί την καλύτερη απόδοσή τους. Με τύχη αλλά και ικανότητα, ο Λεβαδειακός σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα και μάλιστα σε μια από τις δυσκολότερες έδρας, επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-0 (45΄ Μάρτινς, 53΄ αυτογκόλ Κουρδάκης) και σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του σε πέντε επισκέψεις στο Ηράκλειο. Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν ιδιαίτερα άτυχοι, καθώς "σημάδεψαν" τρεις φορές τα αντίπαλα δοκάρια.

Στην αρχή του παιχνιδιού ο ΟΦΗ κυριάρχησε αλλά οι παίκτες του ήταν άστοχοι και το πλήρωσαν στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 8΄ ο Σίσιτς σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Χοσέμι και στη συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη και στην προσπάθεια του Κουτσιανικούλη στο 25΄, αφού όμως πριν είχε αποκρούσει ο Κυριακίδης. Στο 44΄ ο πορτιέρε του Λεβαδειακού αποσόβησε το γκολ στο τετ α τετ με τον Κουτσιανικούλη και στο επόμενο λεπτό οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ: ο Πόι πέρασε την πάσα στον Μάρτινς, ο οποίος πλάσαρε στην έξοδο τον Γουναρίδη για το 0-1.

Το γκολ που σημειώθηκε ενάντια στη ροή της αναμέτρησης άλλαξε άρδην τις ισορροπίες. Πριν καλά-καλά συνέλθουν, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου κλήθηκαν να κουβαλήσουν ακόμη μεγαλύτερο φορτίο, καθώς στο 53΄ βρέθηκαν πίσω με διαφορά δύο γκολ: ο Πόι και πάλι, που αρίστευσε σε ρόλο δημιουργού, σέντραρε και η μπάλα βρήκε στον Κουρδάκη, για να καταλήξει στα δίχτυα του Γουναρίδη για δεύτερη φορά. Όπως ήταν φυσιολογικό, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου "πετούσε" πλέον στον αγωνιστικό χώρο και στο 57΄ απείλησε εκ νέου, με τον Μάρτινς να σεντράρει και τον Πόι να στοχεί ελάχιστα στην κεφαλιά που έπιασε.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι ακόμη και στην ύστατη προσπάθεια που έκαναν για να μειώσουν και να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όταν στο 69ο λεπτό ο Βερόν έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι του Κυριακίδη.



Χωρίς να «ιδρώσει» ο Ολυμπιακός 2-0 την Κέρκυρα



Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει την Κέρκυρα με 2-0 (23΄ Μήτρογλου, 55΄ Σιόβας) στο Φάληρο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Ο Κώστας Μήτρογλου «ξαναχτύπησε»

Οι πρωταθλητές έφτασαν έτσι στο δέκατο εφετινό «τρίποντο», έκαναν το «6 στα 6» εντός έδρας και «αποταμίευσαν» δυνάμεις εν όψει του αγώνα με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, την προσεχή Τετάρτη.

Με την αριστερή πλευρά να αποτελεί τον κύριο «διάδρομο» ανάπτυξης, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν την Κέρκυρα μετά το πρώτο πεντάλεπτο κερδίζοντας διαρκώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14΄ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε από αριστερά φάουλ δίνοντας «βάθος» στο χτύπημα και ο Μοντέστο με καρφωτή κεφαλιά αστόχησε ελάχιστα. Στο 23΄, όμως, ο Μήτρογλου ήταν εύστοχος, όταν στη σέντρα του Ντιακιτέ σηκώθηκε πιο ψηλά από τον Έντερ και «σημάδεψε» τη γωνία του Στατηλάτη, για να πετύχει το πέμπτο τέρμα του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ίδιο αγωνιστικό σκηνικό και στο δεύτερο μισό, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μόνιμα την κατοχή της μπάλας και την Κέρκυρα να προσπαθεί να αμυνθεί λίγο έξω από την περιοχή της, κλείνοντας τους χώρους στον άξονα και τα πλάγια. Στο 55ο λεπτό, όμως, ο αγώνας κρίθηκε οριστικά, όταν στο κόρνερ του Αμπντούν ο Στρατηλάτης δεν βρήκε την μπάλα και ο Σιόβας με κεφαλιά έκανε το 2-0.

O Tζ. Αμπντούν σε «ψαλιδάκι»

Η Κέρκυρα έχασε τη μοναδική ευκαιρία της στον αγώνα στο 74΄, όταν από λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας ο Γιάντσης βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ αλλά σούταρε άστοχα, για να «σπαταλήσει» στη συνέχεια δύο καλές ευκαιρίες ο Τζιμπούρ, στο 79΄ και στις καθυστερήσεις, με τις αξιόλογες προσπάθειές του να μη βρίσκουν στόχο



«Διπλό» του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης»



Δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που επιβλήθηκε 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική. Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν ο Ίλιτς στο 11΄ και ο Ψυχογιός στο 28΄ με αυτογκόλ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν με τον Γιαννιώτα στο 54΄.


Με σωστή τακτική, κάλυψη των χώρων και πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με έναν εξαιρετικό Ίλιτς, οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν από νωρίς τις προθέσεις τους. Στο 3ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, αλλά στο 11ο οι παίκτες του Χριστόπουλου δεν λάθεψαν στο σημάδι: ο ΠΑΣ κέρδισε κόρνερ και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο αμαρκάριστος Ίλιτς δεν δυσκολεύθηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 0-1.

Το συγκρότημα της Ηπείρου «πάγωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης» για δεύτερη στο 28΄, όταν ο Ψυχογιός προσπάθησε να «καθαρίσει» το γύρισμα του Ντε Βινσέντι αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας. Λίγο αργότερα ο ΠΑΣ πέτυχε και τρίτο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, καθώς η προσπάθεια των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από κανονική θέση. Από την πλευρά του, ο Άρης είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι στο 44΄ με τον Αγκάνθο, ο οποίος δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Φεγκρούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης πίεσε για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι και τα κατάφερε στο 54΄ με τον Γιαννιώτα, που απέφυγε τον Πάντο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν κι άλλο την προσπάθειά τους στη συνέχεια αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αφού ο ΠΑΣ οργάνωσε σωστά την αμυντική λειτουργία του και δεν απειλήθηκε.



Απολαυστικός ο Πανώνιος, 4-0 τον Πλατανιά



Ο Πανιώνιος επανήλθε στις νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές, καθώς πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πλατανιά με 4-0 (5΄ αυτ. Αργυρόπουλος, 18΄ Ρόκας, 41΄ Αραβίδης, 73΄ Ντούνης), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.


Ταυτόχρονα, η ομάδα των Χανίων έμεινε χωρίς τρίποντο για 5ο διαδοχικό αγώνα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες του Πλατανιά και προηγήθηκαν νωρίς, όταν στο 5ο λεπτό η τύχη τους χαμογέλασε: σε αντεπίθεση ο Οκόγε προσπάθησε να πασάρει στον Αραβίδη, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Αργυρόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Κηπουρού.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της και στο 18΄ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ρόκα, που σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σπυρόπουλου. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αραβίδης έκανε το 3-0, τελειώνοντας το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Το ενδιαφέρον, πλέον, είχε επικεντρωθεί στο που θα φτάσει ο δείκτης του σκορ. Τελικά οι «κυανέρυθροι» σκόραραν άλλο ένα γκολ με τον Ντούνη, στο 73ο λεπτό, από ακόμη ένα λάθος στο κέντρο άμυνας του Πλατανιά που γνώρισε τη βαρύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, με τη θέση του Γιάννη Χατζηνικολάου να κρίνεται, πλέον, ως ιδιαίτερα επισφαλής.


Πηγή: naftemporiki

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Super League: Το πανόραμα της 11ης αγωνιστικής"

Leave a reply