[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ρωσική Ομάδα Μάχης στο οικόπεδο 12
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Νέο “στρίμωγμα” στην ΤουρκίαΤα “θερμά” νερά της Ανατολικής Μεσογείου θερμαίνει ακόμη περισσότερο η είδηση, ότι οι Ρώσοι στέλνουν στην περιοχή την Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου «Νάυαρχος Κουζνέτσοφ» από την Βόρεια Θάλασσα (θάλασσα Μπάρεντς). Η Ομάδα, θα πλεύσει κοντά στο οικόπεδο 12, όπου η Κύπρος πραγματοποιεί έρευνες σε συνεργασία με το Ισραήλ.

Την αποστολή της Ομάδας Μάχης ανακοίνωσε σύμφωνα με το defencenet.gr, επισήμως η Μόσχα. Η ρωσική ναυτική δύναμη που θα ταξιδέψει επί τρεις μήνες για να φτάσει στην περιοχή, αποτελείται από 6 αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία υποστήριξης! Ήδη στην περιοχή περιπολεί ρωσικό συμβατικό υποβρύχιο. Αναλυτές στην ρωσική πρωτεύουσα ανέφεραν ότι «Υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Συρία.»


Εν τω μεταξύ “στριμώχνοντας” ακόμη περισσότερο την Τουρκία, η Μόσχα ζήτησε άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να εκτελέσει έρευνες σε δύο «Οικόπεδα» που τώρα έχει αναπτυχθεί ο τουρκικός Στόλος!

Βεβαίως όλα αυτά δημιουργούν και περισσότερους φόβους για νέες εντάσεις σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη γεωπολιτικά περιοχή. Το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι εξοπλισμένο με 19 Su-33, 4 Su-25 (κρούσης) και 17 ελικόπτερα Κa-27 και μεταφέρει μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ρωσική Ομάδα Μάχης στο οικόπεδο 12"

Leave a reply