[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ξεκινισε το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ξεκινισε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011, στο Ζάππειο, το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας (καθώς υπήρξαν χρονιές που έγιναν δυο Φεστιβάλ), ένας σημαντικός θεσμός στα δρώμενα της Αθήνας, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα "Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974", ειδικό αφιέρωμα στον "Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα", σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην "Ιδέα Δωρεάς Οργάνων", σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, Γιάννης Σολδάτος, μιλώντας για το σημαντικό ρόλο του φεστιβάλ στην αύξηση της αναγνωσιμότητας τόνισε ότι "Αν αποκτήσουμε παιδεία και πολιτισμό, πολύ εύκολα θα αλλάξουμε και τα καταναλωτικά μας πρότυπα και ακόμα πιο εύκολα θα λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα".

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αναστάσιος Χατζής, είπε ότι "κάτω από δύσκολες συνθήκες κάνουμε προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και είναι μια καλή ευκαιρία το Φεστιβάλ Βιβλίου, διότι συγκεντρώνει πολύ κόσμο ο οποίος έρχεται με διάθεση να δεχθεί θετικά μηνύματα και θέλω να πιστεύω ότι και το δικό μας το μήνυμα είναι ένα ωραίο μήνυμα, μήνυμα ζωής και μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να έχουμε αποτέλεσμα".

Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού, ο ΣΕΚΒ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου

Δευτέρα - Πέμπτη: 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.

Παρασκευή και Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν: η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας, ΜΚΟ για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς και ο Σύλλογος Αθηναίων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ξεκινισε το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου"

Leave a reply