[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ΔΕΘ και το διαφαινόμενο αδιέξοδο
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Πριν από 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Γ. Παπανδρέου επισκεπτόταν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κεντρικό σύνθημα το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», με προφανή στόχο να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του – όπως κι έγινε.

Λίγο μετά τις εκλογές, αποδεικνυόταν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι όχι μόνο γνώριζε πολύ καλά την πραγματική κατάσταση, αλλά έσπευσε κιόλας να «φουσκώσει» τεχνητά το έλλειμμα, εκθέτοντας τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Στα εγκαίνια της περσινής ΔΕΘ, ως πρωθυπουργός του Μνημονίου, έβλεπε «φως στο τούνελ» και υποσχόταν ότι από το 2013 θα τερματιζόταν η λιτότητα και θα άρχιζε η ανάκαμψη της οικονομίας.

Με τη γνώριμη τακτική του ΠΑΣΟΚ, απέκρυπτε το νέο πακέτο έκτακτων μέτρων που είχε ήδη δρομολογηθεί, αφού ακολουθούσαν οι δημοτικές, περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

Φέτος η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά για όλους.
Για την οικονομία, που είναι βυθισμένη στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών. Για τη χώρα, που απειλείται με χρεοκοπία. Για τους πολίτες, που έχουν καταδικαστεί σε φτώχεια. Αλλά και για τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο πολιτικό του ναδίρ και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην πολιορκούμενη από αγανακτισμένες κοινωνικές ομάδες Θεσσαλονίκη παρά μόνο… ινκόγκνιτο.

Είναι πια κοινή διαπίστωση ότι όχι μόνο η οικονομική πολιτική που μας επιβάλλει η Τρόικα είναι αδιέξοδη, αλλά και ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εφαρμόσει ακόμα και αυτά τα μέτρα που η ίδια σύρεται να υπογράψει.

Και το χειρότερο αυτή τη στιγμή είναι ότι, εάν δεν μας δοθεί η έκτη δόση του δανείου, το Δημόσιο κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών.
ET


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η ΔΕΘ και το διαφαινόμενο αδιέξοδο"

Leave a reply