[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατηγορεί τη Δαμασκό η Γαλλία
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στιγμιότυπο από διαδήλωση στο Κάιρο κατά του συριακού καθεστώτος, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
Θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη στη Δαμασκό του ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου


Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ κατηγόρησε την Τετάρτη από τη Μόσχα το συριακό καθεστώς ότι είναι ένοχο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που διέπραξε στη διάρκεια της καταστολής του μεγάλου κινήματος αμφισβήτησηςνπου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία.

«Διαπιστώνουμε ότι το συριακό καθεστώς επιδόθηκε σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ζιπέ, απαντώντας στο ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, η χώρα του οποίου αρνείται ως τώρα να συμμετάσχει στην καταδίκη της Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Ο τρόπος που (το συριακό καθεστώς) κατέστειλε τη λαϊκή διαμαρτυρία δεν είναι αποδεκτός», πρόσθεσε.

Ο Ζιπέ εξέφρασε την ευχή να δεχθεί η Ρωσία να υποστηρίξει μια καταδίκη του συριακού καθεστώτος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, την οποία η Μόσχα μπλοκάρει εδώ και μήνες.

«Η καταστολή εκ μέρους του καθεστώτος είναι εντελώς δυσανάλογη και καταλήγει σε εντελώς απαράδεκτες αιματοχυσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να απευθύνει ένα ισχυρό μήνυμα» στη Δαμασκό, τόνισε ο γάλλος υπουργός.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά δεν απάντησε στην έκκληση του Ζιπέ.

«Η προτεραιότητα είναι σήμερα να αρχίσει ένας διάλογος, διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Εκτιμάμε ότι η υποκίνηση ορισμένων δυνάμεων της αντιπολίτευσης να μποϊκοτάρουν αυτό το διάλογο είναι ένας επικίνδυνος δρόμος προς την επανάληψη του λιβυκού σεναρίου, κάτι που δεν θέλουν ούτε η Ρωσία ούτε η Γαλλία», πρόσθεσε.

Ο Ζιπέ βρισκόταν στη Μόσχα μαζί με το γάλλο υπουργό Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ για την ετήσια σύνοδο του γαλλορωσικού Συμβουλίου Συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Στη Δαμασκό θα μεταβεί το Σάββατο ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου

Εν τω μεταξύ, η αναβληθείσα νωρίτερα σήμερα, επίσκεψη στη Δαμασκό του επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι θα πραγματοποιηθεί τελικά το ερχόμενο Σάββατο, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών του Συνδέσμου θα συναντηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας.

Πηγές του Αραβικού Συνδέσμου επιβεβαίωσαν την πληροφορία, που μετέδωσε νωρίτερα το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, σύμφωνα με την οποία η επίσκεψη του Αλ Αράμπι θα γίνει τελικά, μετά τη σημερινή αναβολή της, που οφείλεται στη δυσαρέσκεια της Δαμασκού για τις επαφές που φέρεται ότι είχε ο Αλ Αράμπι με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατηγορεί τη Δαμασκό η Γαλλία"

Leave a reply