[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συρία: Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Εμπάργκο εισαγωγής πετρελαίου από τη Συρία επιβάλλει η ΕΕ


Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη Συρία με σύνθημα «καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις στις Ερμπίν, Κφαρμπάτνα, Ντούμα και Χαμουριγέ», πόλεις της περιοχής της Δαμασκού, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χομς, στην κεντρική Συρία, και στο Ταλμπισέ (στην επαρχία της Χομς) και δύο στην Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Ο,τιδήποτε εκινείτο ή οποιοσδήποτε άνθρωπος έβγαινε από το σπίτι του στη συνοικία Μπαμπ ελ Σμπάα, στη Χομς, ήταν στόχος σφοδρών πυρών», κατήγγειλε το Παρατηρητήριο.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ωστόσο ότι οι δυνάμεις της τάξης «απώθησαν επίθεση ενόπλων στο Ταλμπισέ» και σκότωσαν δύο από αυτούς.

Εμπάργκο εισαγωγής πετρελαίου από τη Συρία επιβάλλει η ΕΕ

Εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από τη Συρία αποφάσισαν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις προς τον σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ-Άσαντ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα αναμενόμενο, αλλά σημαντικό βήμα από την πλευρά της ΕΕ.

Η ΕΕ αποφάσισε, επίσης, την επέκταση της λίστας των ατόμων που απαγορεύεται να ταξιδέψουν σε κράτος-μέλος της ΕΕ και στο πάγωμα των περιουσιών επτά οντοτήτων, ανάμεσά τους και τεσσάρων προσώπων.
Οι νέες κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ το Σάββατο.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συρία: Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής"

Leave a reply