[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γαλλία: Θα πέσει η κυβέρνηση στη Συρία
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας,Μπασάρ Αλ Άσαντ θα πέσει υπό το βάρος των διαδηλώσεων και των κυρώσεων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

Γαλλία: Θα πέσει η κυβέρνηση στη Συρία

Τόνισε όμως ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο, λόγω της περιπλοκότητας της εσωτερικής και της περιφερειακής πολιτικής κατάστασης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξέτεινε τις κυρώσεις σε βάρος του Άσαντ και της συριακής κυβέρνησης αφού η Κίνα και η Ρωσία εμπόδισαν την προσπάθεια δυτικών κρατών να ψηφιστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μια απόφαση που καταδίκαζε τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών.

"Είναι αληθές ότι στη Νέα Υόρκη (στα Ηνωμένα Έθνη) εμποδιστήκαμε, και αυτό στιγματίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο δεν έχει πει σχεδόν τίποτε για αυτή τη βάρβαρη καταστολή", επισήμανε ο Ζιπέ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

"Αυτή θα τερματιστεί με την πτώση του καθεστώτος, η οποία είναι σχεδόν αναπόφευκτη, αλλά δυστυχώς θα χρειαστεί χρόνος διότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, διότι υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ανάμεσα σε συριακές ομάδες, διότι οι γειτονικές αραβικές χώρες δεν θέλουν να επέμβουμε", πρόσθεσε.

Ο Άσαντ --που επιμένει ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί σοβαρά να προωθήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις-- συναντάται σήμερα με μια επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου στη Δαμασκό. Στην επιτροπή έξι κρατών συμμετέχουν αξιωματούχοι από την Αλγερία, το Ομάν, το Σουδάν και την Υεμένη, χώρες που θεωρείται ότι διάκεινται ευνοϊκά έναντι της Συρίας.

Ο Ζιπέ είπε πως αν και τα περισσότερα αραβικά έθνη αντιτίθενται στην ανάληψη δράσης σε βάρος της Συρίας, η Τουρκία έχει μετακινηθεί πιο κοντά στην δυτική θέση και έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις στη συριακή κυβέρνηση για να σταματήσει την καταστολή.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γαλλία: Θα πέσει η κυβέρνηση στη Συρία"

Leave a reply