[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπάσκετ «αιωνίων», πράξη πρώτη: ΠΑΟ-Ολυμπιακός... 1-0
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Μέχρι και 13 φορές μπορεί να βρεθούν μέσα στη σεζόν οι «αιώνιοι» (σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, τελικούς και Ευρωλίγκα). Στο πρώτο ραντεβού, ο Παναθηναϊκός έκανε το... 1-0 με 74-70 στο κατάμεστο από 20.000 οπαδούς κλειστό του ΟΑΚΑ. Με όπλο τα ριμπάουντ και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια, οι «πράσινοι» πήραν μία νίκη που μπορεί να μην τους φέρνει στην κορυφή (έχουν αγώνα λιγότερο) αλλά τους καθιστά φαβορί για την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός μόνο χαμένος δεν είναι, αφού η μικρή διαφορά των 4 πόντων, του αφήνει περιθώρια για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, αν νικήσει με πιο καθαρό σκορ στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από δύο σερί ήττες (εντός με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εκτός με Μπάμπεργκ) και ήταν δεδομένο ότι πολύ δύσκολα οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχαναν και τρίτο συνεχόμενο ματς. Ωστόσο, τα πολλά λάθη στην επίθεση και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ παραλίγο να κοστίσουν στους "πράσινους". Αυτό που τους έσωσε ήταν η ηγετική παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, οι χρήσιμοι πόντοι του Γιασικεβίτσιους στο πρώτο ημίχρονο και -κυρίως- η αστοχία του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες ήταν αποφοητευτικοί από την περιφέρεια, πέτυχαν 3 τρίποντα σε 21 προσπάθειες και αρκέστηκαν σε ένα μονοδιάστατο παιχνίδι. Από το 8ο λεπτό, όταν μπήκε στο ματς, μέχρι το 27ο, ο Γιώργος Πρίντεζης τραβούσε μόνος του το κουπί του σκοραρίσματος. Ο Καϊμακόγλου πήγε πάνω του, προσπάθησε να τον μαρκάρει, αλλά με την εκρηκτικότητά του ο Πρίντεζης έφτασε τους 18 πόντους. Ο Ίβκοβιτς τον τράβηξε στον πάγκο για να του δώσει ανάσες, όμως για έναν ανεξήγητο λόγο τον ξέχασε και τον επιστράτευσε πάλι 100 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τη διαφορά, ώστε να ελπίζει σε ανατροπή του σκηνικού στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, περισσότερο για το γόητρο και λιγότερο για την ουσία, αφού τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Άλλωστε, είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα ικανή να πάρει έστω και μία νίκη κόντρα στους "αιώνιους". Έτσι, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν ακόμα μία φορά για την κανονική περίοδο, μία στον τελικό του Κυπέλλου, τουλάχιστον τρεις στους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να παίξουν μεταξύ τους από μία μέχρι πέντε φορές στην Ευρωλίγκα. Προς το παρόν, το σκορ είναι στο... 1-0!

Eντυπωσιακή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να... μαθαίνουν από το περσινό πάθημα και να μην δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα. Αγκαλιασμένοι έφυγαν για τα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων, κατακόκκινος ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ασφαλώς ήθελε μεγαλύτερη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 41-30, 57-50, 74-70

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 3, Λόγκαν 4, Σάτο 10 (1), Διαμαντίδης 15 (2τρ, 3κλ, 8ασ), Βουγιούκας 10, Ν.Καλάθης 10, Σμιθ 3 (1τρ, 10ριμπ), Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 7 (1), Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 14 (1), Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 2, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Κατσίβελης

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπάσκετ «αιωνίων», πράξη πρώτη: ΠΑΟ-Ολυμπιακός... 1-0"

Leave a reply