[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελλάδα-Ρουμανία 1-3 (VIDEO)
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το σερί σταμάτησε στο 17. Ο Φερνάντο Σάντο έπειτα από 10 νίκες και 7 ισοπαλίες, γνώρισε την πρώτη ήττα ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος στο 18ο ματς επί των ημερών του: 1-3 από τη Ρουμανία, σε φιλικό στο Άλταχ της Αυστρίας, σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην πρόσφατη ιστορία της. Οι Ρουμάνοι που πήραν το ματς στα σοβαρά, σκόραραν με Τόρζε (17'), Τανάσε (61') και Κίπτσιου (81'). Ισοφάρισε προσωρινά (34') με εκτέλεση φάουλ ο Καραγκούνης για την Εθνική με την οποία έκαναν ντεμπούτο ο Κώστας Γιαννούλης, ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Στέφανος Καπίνο. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε πρεμιέρα σε ηλικία 17 ετών και 241 ημερών και κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε από τις 16 Φεβρουαρίου 1972 ο Θωμάς Μαύρος που κατά της Ολλανδίας έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών και 261 ημερών!

Οι “ρεζέρβες” του Σάντος είδαν το ματς υπερβολικά χαλαρά κόντρα στα... επίσης δεύτερα της Ρουμανίας. Η Εθνική βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το 17ο λεπτό, όταν ο “ψαρωμένος” Καπίνο είδε τον Τόρζε (μακράν ο καλύτερος του γηπέδου) να στέλνει την μπάλα κάτω από το κορμί του και στα εν τέλει στα δίχτυα. Τελικά η Ελλάδα μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Γιώργο Καραγκούνη (34'). Ο αρχηγός της Εθνικής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή ο Χαριστέας, σε αυτήν που έμελλε να είναι η πρώτη και μοναδική φάση της ομάδας του Σάντος στο ματς. Γενικώς πρόκειται για ένα από τα πιο ανιαρά ημίχρονα που έχουν παιχτεί ποτέ, με το σκορ να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού ουσιαστικά έγιναν όλα κι όλα δύο σουτ και αυτά κατέληξαν σε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο -και ενώ ο Πορτογάλος συνέχισε να δοκιμάζει πρόσωπα- μόνο μία ομάδα πατούσε στα γήπεδα και ήταν αυτή που φορούσε κίτρινα. Με τους γνωστούς μας Μάριους Νικουλάε (πέρασε πέρσι από την Καβάλα) και Κοστίν Λάζαρ (του ΠΑΟΚ) να κόβουν και να ράβουν, οι Ρουμάνοι επέβαλαν το ρυθμό τους, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο και έφτασαν πανάξια στο τελικό 3-1, ενώ το σκορ θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα. Το δύο “δικοί μας” των “τρικολόρι” ήταν εκείνοι που έφτιαξαν το 2-1 για τον Τανάσε στο 61', ενώ στο 81ο λεπτό το λάθος των Μανιάτη και Μαλεζά μετέφρασε σε γκολ ο Κίπτσιου.
Πλέον, η Εθνική αφήνει πίσω το σερί και τις σκέψεις των ρεκόρ και αφοσιώνεται στο πραγματικά ουσιώδες: την προετοιμασία για το EURO 2012. Στις 2 Δεκεμβρίου θα μάθει τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων, ενώ το επόμενο φιλικό είναι εκείνο της 29ης Φεβρουαρίου, κόντρα σε μία ανανεωμένη Τσεχία που πανηγυρίζει την πρόκριση σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Το φιλμ του αγώνα

17' ΓΚΟΛ (0-1): Η... στραβοκλωτσιά του Μαζίλου εξελίχθηκε σε ασίστ για τον Τόρζε, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Εθνικής. Σαφή ευθύνη φέρει ο Στέφανος Καπίνο που νικήθηκε στη γωνία την οποία κάλυπτε.
34' ΓΚΟΛ (1-1): Ο Καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Χαριστέας μόλις έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα απευθείας στα δίχτυα για το 8ο γκολ του με την Εθνική
48' Συρτή σέντρα του Τόρζε, ο Καπίνο έχασε την μπάλα, όμως δεν ακολουθούσε Ρουμάνος για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
61' ΓΚΟΛ (1-2): Βαθιά μπαλιά του Λάζαρ, ο Νικουλάε πήρε την κεφαλιά και ο Τανάσε με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ρουμάνους
74' Ο Νικουλάε άνοιξε στον αμαρκάριστο Τόρζε στο ύψος του πέναλτι, αλλά το αριστερό του σουτ ήταν κακό
78' Λάθος του Σαμαρά, ο Στάνκου βρέθηκε σε καλή θέση, όμως ο Καπίνο απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μαλεζάς έδιωξε σε κόρνερ
81' ΓΚΟΛ (1-3): Διπλό λάθος της ελληνκής άμυνας, αρχικά το Μανιάτη και μετά του Μαλεζά, ο Κίπτσιου μπήκε στη φάση και πλάσαρε τον Καπίνο για το 3-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Καραγκούνης - 17' Τόρζε, 61' Τανάσε, 81' Κίπτσιου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπάουμαν (Αυστριακός)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζιόλης - Νεάγκου, Κιρικές

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος (46' Αβρ.Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης (77' Σαλπιγγίδης), Μάκος (46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (65' Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46' Σαμαράς), Λυμπερόπουλος (46' Μήτρογλου)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτσούρκα): Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκοϊάν, Γκαμάν (63' Κιρικές), Ράντου, Τόρζε, Νεάγκου (87' Γκριγκόρε), Πιντίλι (46' Λάζαρ), Τανάσε (68' Κίπτσιου), Μαζίλου (46' Νικουλάε), Στάνκου (78' (Κότσις)






STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελλάδα-Ρουμανία 1-3 (VIDEO)"

Leave a reply