[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ: 12.558 επιχειρήσεις «ξέχασαν» τον ΦΠΑ
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ούτε δέκα ούτε εκατό ούτε χίλιες, αλλά 12.558 είναι οι επιχειρήσεις με μεγάλο τζίρο που δεν έχουν υποβάλει καθόλου προσωρινή δήλωση ΦΠΑ από τις αρχές του έτους με αποτέλεσμα να έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και να απειλούνται με ελέγχους και συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, η λίστα των 12.558 επιχειρήσεων που «παρέλειψαν» να υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ προέκυψε ύστερα από διασταύρωση στοιχείων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία «χτένισε» κυριολεκτικά τις επιχειρήσεις που είχαν τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ το 2010.

Τώρα οι παραπάνω επιχειρήσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με ελέγχους από το ΣΔΟΕ που ενδεχομένως να ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για κάποιες από αυτές, στην περίπτωση που οφείλουν πάνω από 75.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πρωταθλητές στην μη υποβολή ΦΠΑ είναι οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που ήταν 2.877 και ακολουθούν οι επιχειρήσεις της Αττικής με 2.108 εταιρείες και της Κρήτης με 1.105. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιέυονται σήμερα στα ΝΕΑ, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις είναι μεγάλες με βιβλία Γ' κατηγορίας.

Ερχονται συλλήψεις

Όπως εχουμε αναφερει , τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ έχει επιδοθεί σε φοροσαφάρι για την είσπραξη του ΦΠΑ και έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις επιχειρηματιών με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Επιπλέον, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι συλλήψεις επιχειρηματιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές (πλην ΦΠΑ) σύμφωνα με τη λίστα των 14.700 φυσικών και νομικών προσώπων που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης. Η λίστα περιλαμβάνει περίπου έξι χιλιάδες επιχειρήσεις, που χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ, καθώς και 8.700 φυσικά πρόσωπα. Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές υπολογίζονται στα 37 δισ. ευρώ. Οι συλλήψεις θα ξεκινήσουν από όσους έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι ο ΟΣΕ, που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, μάλλον δεν θα υπάρξουν συλλήψεις...



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ: 12.558 επιχειρήσεις «ξέχασαν» τον ΦΠΑ"

Leave a reply