[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Επικοινωνία Παπαδήμου με Μέρκελ και Σαρκοζί
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σεβασμό και πλήρη εφαρμογήτων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό το βράδυ του Σαββάτου, ζήτησαν πλήρη και άμεση εφαρμογή ιδίως των δεσμεύσεων εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας επισημαίνεται ότι η εκταμίευση της έκτης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μόνο όταν η Ελλάδα προχωρήσει σε ένα "αποφασιστικό βήμα".

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε στη συνέχεια μια νέα διμερή συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να κάνουν τον απολογισμό των εξελίξεων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να εξετάσουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επιταχυνθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

"Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την πλήρη αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν το ευρώ", προστίθεται στην ανακοίνωση από το μέγαρο των Ηλυσίων.

Η επιστροφή της τρόικας

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα αποδεσμεύσει την έκτη δόση μόνο αφού η νέα κυβέρνηση δώσει τις απαραίτητες δεσμεύσεις.

Οι συζητήσεις στην Αθήνα θα αφορούν στην πιστοποίηση ότι έχουν γίνει όλα όσα έχουν ζητηθεί από τους δανειστές για να εκταμιευθεί η έκτη δόση, αλλά και να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Επικοινωνία Παπαδήμου με Μέρκελ και Σαρκοζί"

Leave a reply