[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ένα δάκρυ, μία σημαία, μία χώρα...
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Georgia Seiti



Οι πολιτικές εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμούς που θα ζήλευε κάθε χώρα για την ανάπτυξή της. Αν κύριοι πολιτικοί είχατε καταφέρει να τραβήξετε την προσοχή των παγκοσμίων μέσων ενημέρωσης και της αγοράς, για τον τουρισμό και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας -όπως έχετε κάνει για ενδεχόμενη χρεοκοπία, σωτηρία, απομάκρυνση από τη ζώνη του ευρώ, ελεγχόμενη χρεοκοπία, κούρεμα, βάψιμο, ανταύγειες ή οτιδήποτε άλλο- κάποιος πιθανότατα να ισχυριστεί ότι ίσως δεν θα φτάναμε ποτέ ως εδώ.

Τελεσίγραφα έρχονται από κάθε κατεύθυνση, εκβιαστικές κινήσεις από την πλειοψηφία της εγχώριας και παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και ο ελληνικός λαός στη μέση να αγκομαχά να προλάβει τις εξελίξεις. Και δυστυχώς ακόμη υπάρχουν εκλεγμένοι από το λαό που λοιδορούν τα αποτελέσματα της αβεβαιότητας και του πανικού, πάντα για όφελος καθαρά προσωπικό, και έχουν το θράσος να ζητούν επανεκλογή. Είναι αλήθεια λύση οι εκλογές εδώ και τώρα; Είναι αλήθεια λύση το δημοψήφισμα; Κάνατε τόσα και τόσα τερατώδη σφάλματα και δεν ζητήσατε τη γνώμη κανενός και τώρα που η ιστορία σας φέρνει αντιμέτωπους με τις πράξεις σας πετάτε το μπαλάκι στο λαό; Ωραία κίνηση πανικού, αναταραχής, αβεβαιότητας...

Μια Ελλάδα 11 εκατομμυρίων βάζει όλη την Ευρώπη να χορεύει στους ρυθμούς της. Κρατάει ξάγρυπνους χιλιάδες πολιτικούς, δημοσιογράφους, οικονομολόγους, διαμορφώνει τη χρηματιστηριακή αγορά, μπορεί και τους κρατάει σε τεντωμένο σκοινί... Συγχαρητήρια κ. πρωθυπουργέ, κίνηση ματ η τελευταία περί δημοψηφίσματος. Ειλικρινά όμως ευελπιστώ και εύχομαι να είναι μόνο η αρχή ενός πολύ καλά σχεδιασμένου προγράμματος να επαναπροσδιοριστεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή βοήθεια, τις προαπαιτήσεις, τις ρήτρες τους, το παζάρεμα του μνημονίου, των δανείων κτλ, και όχι απλώς τα τελευταία πυροτεχνήματα μιας χώρας που βουλιάζει εν μέσω κυβερνητικών αποτυχιών, μετά από καταιγισμό λανθασμένων πολιτικοοικονομικών χειρισμών. Ανυπομονώ να δω ποια θα είναι η επόμενη κίνηση και ελπίζω, όποια κι αν είναι, να μη μας στοιχίσει μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες απροόπτων εξόδων, όπως κάποιοι πιθανό δημοψήφισμα ή, ακόμη χειρότερα, εκλογές.

Πριν καταθέσετε κάποια πρόταση κυβερνητικοί, αντιπολιτευτικοί και ανεξάρτητοι κύριοι και κυρίες, σκεφτείτε τι θα κοστίσει στις τσέπες των αθώων και μη εμπλεκομένων. Αρκετά πληρώσαμε για την ανικανότητά σας. Έλεος!

Πόση άραγε εξαθλίωση πρέπει να συναντήσετε πριν απομακρυνθείτε από το προσκήνιο; Καιρός να αποδεχτείτε κύριοι πως αποτύχατε παταγωδώς. Έστω και τώρα δείξτε λίγη αξιοπρέπεια, συμμαζέψτε ότι απέμεινε από τις πάλαι ποτέ μεγάλες υποσχέσεις σας και κάντε μας τη χάρη να μας αδειάσετε τη γωνιά. Το αξίωμα κερδίζεται, υπηρετείται όσο το δυνατό καλύτερα και εντέλει παραδίδεται στον επόμενο που θα έχει να προσφέρει περισσότερα από σας. Δεν είναι προσωπική σας ιδιοκτησία το έδρανο στη βουλή των "300 των μοιραίων" εκλεγμένοι κύριοι και κυρίες... Στις πλάτες μας ζείτε όλα αυτά τα χρόνια. Κάντε τουλάχιστον κάτι για να διασώσετε ό,τι προλαβαίνετε από την υστεροφημία σας, αν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε διάσωση. Ειλικρινά θα το θεωρήσουμε προσωπική χάρη αν μας αφήσετε ήσυχους.

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, όπως θα έλεγε η Βούλα. Τιμής ένεκεν της ιστορίας και καταγωγής σας. Η Ακρόπολη στέκει εκεί ψηλά και σας χαζεύει να παραπαίετε και να εμπαίζετε τους πολίτες... Yesterday is a history, tomorrow is a mystery, today is a gift, that's why it's called Present... Σεβαστείτε τουλάχιστον αυτό... Θα σας είμαστε ευγνώμονες. Ορκίζομαι...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ένα δάκρυ, μία σημαία, μία χώρα..."

Leave a reply