[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
''Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας'' - Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο Γιούνκερ ανησυχεί και για τα επίπεδα του γερμανικού χρέους! - Συντρίβουν κάθε υψηλό ρεκόρ τα spreads στα ομόλογα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία - Στα τέλη Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Ιταλία αντιπροσωπεία του ΔΝΤ - Πτώση δίχως φρένα για το ευρώ - Σε μαζικές αγορές χρυσού καταφεύγουν οι τράπεζες - Καταστροφική δημοπρασία στην Ισπανία - Αποτυχημένη η πυροσβεστική επέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας


Ευρώ-συναγερμός - Spreads ρεκόρ για Ισπανία και Γαλλία

Καθημερινά πλέον συντρίβουν κάθε υψηλό ρεκόρ τα 10ετή ομόλογα της Γαλλίας και της Ισπανίας, απόδειξη πως η κρίση χρέους μόλυνε και τον κλειστό πυρήνα του ευρώ.

Ιστορικό υψηλό ρεκόρ από τη σύσταση της ευρωζώνης για τα spreads στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας με απόδοση 6,74%, τα αντίστοιχα ιταλικά έχουν απόδοση 7,15% ενώ ανεβαίνουν και τα γαλλικά 10ετή ομόλογα στις 203 μ.β με απόδοση 3,8%.

Η ΕΚΤ αποτυγχάνει ως τώρα να σβήσει τις φλόγες αφού αναποτελεσματικές είναι οι παρεμβάσεις της και σήμερα με αγορές ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Τα spreads στην Ελλάδα στις 2.705 μ.β, στην Ιρλανδία στις 633 μ.β και στην Πορτογαλία στις 942 μ.β.

Η ευρωπαική κρίση χρέους γονατίζει το ευρώ που στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,35240.

Το Λονδίνο είναι στο -1,40%, η Φραγκφούρτη στο -0,91% και το Παρίσι στο -1,07%.

Ανέκαμψε η Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη στις 724,81 μονάδες και άνοδο +0,96%.

Σοκ στην Ισπανία από καταστροφική δημοπρασία


Πίσω στο 1997, 14 ολόκληρα χρόνια δηλαδή, γύρισε σήμερα η Ισπανία.

Σε μία καταστροφική όπως αποδείχτηκε δημοπρασία το Ισπανικό Δημόσιο άντλησε 3,563 δισεκατομμύρια ευρώ από 10ετή ομόλογα των οποίων η απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,975%.

Αυτό το νούμερο είναι και το υψηλότερο κόστος 10ετούς δανεισμού για την Ισπανία από το 1997.


Πατάει Ιταλία η ''μπότα'' του ΔΝΤ


"Στο τέλος Νοεμβρίου" το ΔΝΤ θα στείλει την αντιπροσωπεία του με σκοπό την εποπτεία της ιταλικής οικονομίας, ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του διεθνούς πιστωτικού οργανισμού, Ντέιβιντ Χόουλι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα κάνει με τρόπο αυτόνομο την αποτίμηση της τωρινής κατάστασης της ιταλικής οικονομίας, "χωρίς να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

Θέμα ημερών η χρεοκοπία της Ευρώπης


''Ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι έχουμε στη διάθεσή μας μερικούς μήνες, που θα μπορούσαν να είναι εβδομάδες ή ακόμα και μέρες, πριν υπάρξουν πραγματικοί κίνδυνοι για την χρεοκοπία χώρας όπως η Ισπανία ή η Ιταλία που θα οδηγούσε σε χρηματοοικονομική καταστροφή και θα παρέσυρε τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής'' δηλώνει στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter.

Ο ίδιος περιμένει το εως τώρα αδιανόητο, την ''μόλυνση'' δηλαδή χωρών όπως η Φινλανδία και η Αυστρία και κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για αδράνεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένας άλλος τραπεζικός κολοσσός, η ελβετική UBS δημοσιεύει ανάλυση με τον χαρακτηριστικό τίτλο :''Το ευρώ έτσι όπως είναι τώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει''.

Ρίζα του κακού κατά την τράπεζα είναι η στρεβλή δομή της ευρωζώνης και ως άμεσες λύσεις προτείνει την αλλαγή των ευρωπαικών συνθηκών και αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν.


Στο καταφύγιο του χρυσού καταφεύγουν οι τράπεζες


Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνουν οι μαζικές αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Στην τελευταία έκθεση του World Gold Council αναγράφεται πως 148,4 τόνους χρυσού αγόρασαν οι τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο, εκτοξεύοντας την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Ο λόγος βέβαια είναι πως ο χρυσός, όπως σε όλες τις περιόδους κρίσης, θεωρείται ως το πιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "''Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας'' - Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους"

Leave a reply