[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ


Με διάλειμμα, μία τετραετία οπότε και άλλαξε ρόλους με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο "Τσάρος" της Ρωσικής Κοινοπολιτείας έβαλε και επίσημα μπρος για την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο.

Ο Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας

Το 2008 ο Βλαντιμίρ Πούτιν (πρόεδρος από το 2000 και για δύο τετραετίες) αντιμετώπισε με ένα απλό τέχνασμα την συνταγματική απαγόρευση για τρίτη συνεχόμενη προεδρική θητεία.

Στήριξε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ για πρόεδρο και σε "αντάλλαγμα" κέρδισε την τοποθέτησή του στην πρωθυπουργία της χώρας. Πλέον, η "χάρη" αυτή ολοκλήρωσε τον σκοπό της και επίκειται η επιστροφή στην "φυσιολογική" κατάσταση πραγμάτων.

Ηδη από το Σεπτέμβριο ο Πούτιν είχε κάνει σαφές ότι το Μάρτιο θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία. Την Κυριακή, αποδέχθηκε και επισήμως την πρόταση του κόμματός του, που ελέγχει την πλειοψηφία της ρωσικής βουλής, να είναι ο υποψήφιός του για την κορυφαία πολιτειακή θέση στη Ρωσία.

"Φυσικά και απόδέχομαι την πρόταση με ευγνωμοσύνη", δήλωσε με αποφασιστικό ύφος, μπροστά σε 10.000 μέλη και οπαδούς του κόμματος που φώναζαν το όνομά του.

Η προεκλογική του τακτική όπως φαίνεται θα παραμείνει απαράλλακτη, καθώς ξεκίνησε με κατηγορίες κατά "ντόπιων και ξένων κέντρων" που χρηματοδοτούν τους αντιπάλους του.

"Εκπρόσωποι κάποιων ξένων κρατών συγκεντρώνουν αυτούς που πληρώνουν εδώ, τους αρχι-εισπράκτορες, για να τους δώσουν οδηγίες και να τους αναθέσουν αποστολές με σκοπό να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία", υποστήριξε. Κάτι τέτοιο είναι κατά τον ίδιο "χαμένος κόπος", καθώς οι Ρώσοι θα απορρίψουν πολιτικούς με χρηματοδότηση από το εξωτερικό γιατί θα τους αντιμετωπίσουν ως "Ιούδες".

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή του, οι βουλευτικές εκλογές την επόμενη εβδομάδα ίσως περιορίσουν την κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας.

Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι η επίσημη αποδοχή της πρότασης έγινε σήμερα, ακριβώς για να ενισχυθεί το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας πριν την αναμέτρηση της 4ης Δεκεμβρίου.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας"

Leave a reply