[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Καλλιεργείται η κατάργηση της ομοφωνίας στις αποφάσεις για την ΠΓΔΜ;
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η αναφορά του κ. Παπανδρέου και η προσπάθειά του στη τοποθέτηση της λύσης του ονόματος της ΠΓΔΜ στην ατζέντα αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης, αποδεικνύεται – για όσους παρακολουθούν τις διεργασίες που συντελούνται προς αυτή την κατεύθυνση- ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία και πολύ περισσότερο καθόλου …αθώα!

Σε συμπόσιο του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στο Βερολίνο ο Ιταλός πολιτικός και μέχρι πρότινος υπΕξ Φράνκο Φρατίνι ζήτησε περισσότερη Ευρώπη(?) και ….στη διένεξη για την ονομασία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη Πέμπτη (17.11.11) στο Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα τις γερμανοϊταλικές σχέσεις και το μέλλον της Ευρώπης. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle οι καλεσμένοι ήταν δύο Ευρωπαίοι πολιτικοί, ο Γερμανός Χανς – Γκερτ Πέτερινγκ και ο Ιταλός Φράνκο Φρατίνι.

Αμφότεροι εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι για να διασωθεί το ευρώ και το εγχείρημα Ευρώπη απαιτείται περισσότερος διάλογος ανάμεσα στις χώρες-μέλη και περισσότερη Ευρώπη.

Όμως…., πως ακριβώς εννοούν την …περισσότερη Ευρώπη;

Ο μέχρι πρότινος υπΕξ της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle είπε ότι στην επίλυση της διένεξης για την ονομασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ , το βασικό πρόβλημα κωλυσιεργίας είναι πως ….«στην εξωτερική πολιτική εργαζόμαστε (στην ΕΕ) στη βάση της …συναίνεσης»(?)

Ο Ιταλός πολιτικός κάλεσε την Ελλάδα παρά τα σημερινά της προβλήματα, να προσεγγίσει την ΠΓΔΜ και επανέλαβε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τον όρο ….«περισσότερη ΕΕ σε πολιτικό επίπεδο»
«Αν μείνουμε στην αρχή της ….ομοφωνίας, τότε δεν θα υπάρξει τέτοια απόφαση» ….δήλωσε ο Φράνκο Φρατίνι.

Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει κατάργηση της βασικής αρχής της ΕΕ, δηλαδή της ομοφωνίας ;

Οι διεργασίες περί αλλαγής των συνθηκών βαδίζουν προς αυτές τις κατευθύνσεις;

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Καλλιεργείται η κατάργηση της ομοφωνίας στις αποφάσεις για την ΠΓΔΜ;"

Leave a reply