[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δημοψηφισμα-εξαπατηση.
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Γ Παπαδοπουλος-Τετραδης


Με μια κινηση τακτικης,που δεν αφορα στο λαο και στο μελλον του τοπου,αλλα μονο στην επιβιωση της οικογενειας Παπανδρεου μεσα στην εξουσια και του περι αυτην συστηματος,ο πρωθυπουργος χτες προανηγγειλε τη διενεργεια δημοψηφισματος για την νεα δανειακη συμβαση,που εχει ηδη συμφωνησει με την τροϊκα!

Το προαναγγελθεν δημοψηφισμα δεν αφορα στον λαο,γιατι απλουστατα ο λαος και η χωρα δεν εχει να επιλεξει απο δυο μονο απαντησεις για το οικονομικο και πολιτικο προβλημα,αλλα απο περισσοτερες.Αντιθετως,καθε δημοψηφισμα υποχρεωνει τον ερωτωμενο να επιλεξει μια απο δυο και μονο απαντησεις.

Ο πρωθυπουργος και οι περι αυτον κατεληξαν στο δημοψηφισμα για δυο κυριως λογους:
1.Για να αποφυγουν μια νεα ψηφοφορια στην κοινοβουλευτικη ομαδα,κομματι της οποιας θα καταψηφιζε το περιβοητο νομοσχεδιο
2.Για να αποφυγουν τις εκλογες,που ολο και πιο πιεστικα ζητουνται απο το πολιτικο φασμα και ολο και μεγαλυτερη μεριδα του λαου.

Η οικογενεια και οι περι αυτην Ελληνες και ξενοι πολιτικοι και οικονομικοι παραγοντες θελουν να παραμεινουν γαντζωμενοι στην εξουσια για οσο το δυνατον μεγαλυτερο χρονικο διαστημα,ωστε να σιτιζονται απο τον δημοσιο κορβανα κατα τις επιθυμιες τους,μεχρι να ολοκληρωθει η συμφωνημενη εκχωρηση του ελληνικου πλουτου και της ελληνικης κυριαρχιας.Ειναι πλεον εξωφθαλμο και για τον πλεον δυσπιστο.

Ο πρωθυπουργος ξερει,οτι αρκετοι βουλευτες του δεν θελουν πια να παρασυρθουν στη χλευη και στην οριστικη καταδικη εκ μερους του ελληνικου λαου.Δεν θελουν να παρασυρθουν στην οριστικη ηττα και πολιτικη καταστροφη τους μαζυ με τον ιδιο τον πρωθυπουργο και οσους εχουν προσκοληθει επανω του.Θα προτιμησουν να ριξουν την κυβερνηση προκειμενου να διασωσουν το πολιτικο τους μελλον σε μια αλλη εκλογικη αναμετρηση.

Με την προσφυγη σε δημοψηφισμα ο πρωθυπουργος παρακαμπτει στην πραγματικοτητα την κοινοβουλευτικη ομαδα,απευθυνοντας στον λαο ενα ψευτικο και εκβιαστικο διλλημμα.Δεν ξερουμε ακομα ποιο ακριβως ειναι αυτο.Αλλα,συζωντας με τους μηχανισμους προπαγανδας του κυβερνωντος κομματος απο γεννησεως του,ξερει κανεις οτι το πιθανοτερο ερωτημα που θα κληθει να απαντησει ο λαος ειναι περιπου:"Θελετε να παραμεινει η χωρα στο ευρω ή να επιστρεψει στη δραχμη;"...

Φυσικα,η αρνηση στη συγκεκριμενη δανειακη συμβαση,που εχει συναποφασισει η κυβερνηση με την τροϊκα δεν συνεπαγεται υποχρεωτικως και επιστροφη στη δραχμη ή οικονομικη καταστροφη της χωρας.Μπορει να σημαινει αναδιαπραγματευση σε αλλη βαση ή και επιλογη αλλου δρομου δανεισμου με αλλους ορους.

Ο γραφων ειναι σε θεση να γνωριζει,οτι αυτα ειναι εφικτα.Οχι απο αυτην την κυβερνηση και απο καμμία κυβερνηση οσφυοκαμπτων,που αισθανονται δεος μπροστα στην επιδεικνυομενη ισχυ εκ μερους των υπαλληλων των τραπεζων κυβερνησεων της Ευρωπης και της αμερικανικης ηπειρου,οπως οι ιδιες καταγγελονται απο τους ιδιους τους προκατοχους τους.

Η Ελλαδα εχει πολυ ισχυρα διαπραγματευτικα χαρτια,τα οποια η κυβερνηση τρεμει να παιξει,οπως τρεμουν ολοι οι συμπλεγματικοι μικροι το δεμας οργανισμοι μπροστα στον φαινομενικα ισχυροτερο.Το κυριοτερο -αλλα οχι το μονο- ειναι η πληρης χρεωκοπια εναντι ολων.Η οποια θα αναγκαζε την ευρωπαϊκη και αμερικανικη οικονομικη μηχανη να αιμοδοτησει την Ελλαδα αμεσως και εναντι οποιωνδηποτε ορων προκειμενου να μην καταρρευσει ολο το νομισματικο οικοδομημα.Μπορει να το δει κανεις απο την εκφραζομενη εδω και μηνες αγωνια των Ευρωπαιων και Αμερικανων οικονομικων και πολιτικων παραγοντων μπροστα σε μια τετοια προοπτικη.

Αυτο το ελληνικο υπεροπλο παρεμεινε ανενεργο εδω και τουλαχιστον δυο χρονια,που ειχε μεγαλη ισχυ.Σημερα,εχει χαθει ηδη πολυτιμος χρονος,δινοντας την ευκαιρια στη Γερμανια,την Αυστρια,τη Φινλανδια,την Ολλανδια να αναπτυξουν προστατευτικους μηχανισμους και να ξεφορτωθουν πολλα ελληνικα τοξικα ομολογα.Ομως,ακομα και τωρα το οπλο της χρεωκοπιας ειναι ισχυρο.Το τρεμουν μονο οσοι φοβουνται την τιμωρια του μπαμπα,που μπορει να τους κανει ντα.Αυτο,αλλωστε ειναι το επιπεδο των περισσοτερων ελληνικων κυβερνησεων,με χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα αυτην του Γ Παπανδρεου.Επιπεδο νηπιαγωγειου.

Η κυβερνηση Παπανδρεου επιλεγει το δημοψηφισμα προκειμενου να παγιδεψει τον λαο σε ενα ψευτοδιλημμα,αντι να προχωρησει στην καθαρη λυση των εκλογων.Ετσι κι αλλιως,η δυσαρμονια μεταξυ του εκλογικου σωματος και της κυβερνησης ειναι εξωφθαλμη.Μονο ο προεδρος της Δημοκρατιας,που οφειλει να τη δει και ειναι αρμοδιος γιαυτο, δεν τη βλεπει.

Εαν ο λαος θελει να κερδισει την κυριαρχια του επι της αρρωστημενης κομματοκρατιας,που τον κυβερνα και τον διαφθειρει εδω και χρονια,εχει μονο εναν δρομο:Να συμμετασχει μαζικα στο δημοψηφισμα,ψηφιζοντας αυτο που θα ριξει την κυβερνηση.

Αυτος ο δρομος δεν οδηγει στην οικονομικη καταστροφη,οπως θελει και θα θελησει να τρομοκρατησει τον λαο η κυβερνηση.Οδηγει μοιραια στις καλπες ,οπου μπορει να εκλεξει τη λυση που αυτος επιθυμει.Οχι αυτην που δειλα και ανανδρα θελουν να του επιβαλουν.

Η χωρα χρειαζεται αλλαγη εκ βαθρων.Μια τετοια αλλαγη δεν μπορει να πετυχει ουτε μεσω των νεων Βαυαρων,ουτε μεσω του υπαρχοντος διεφθαρμενου κομματικου συστηματος.Μονη ελπιδα,να αναδειχτουν νεες πολιτικες δυναμεις.Κι αυτο δεν γινεται ουτε με ψευδεπιγραφα δημοψηφισματα,ουτε με παραταση ζωης ενος σαπιου σωματος.Η λαμογια της μεταπολιτευσης τελειωσε.Καιρος να μπει και η ταφοπλακα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δημοψηφισμα-εξαπατηση."

Leave a reply