[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βρέθηκε χαμένο σενάριο που είχε στείλει ο Μάρκες στον Μπουνιουέλ
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η Ισπανική Κινηματοθήκη εντόπισε στο αρχείο της ένα προσχέδιο σεναρίου που είχε στείλει ο συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο γνωστό σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ το 1962, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Ελ Παΐς.

«Είναι πιθανό να σκόπευαν να γυρίσουν μαζί μια ταινία», είπε ο έφορος του ιδρύματος, Χαβιέρ Ερέρα. Δεν διευκρινίστηκε όμως γιατί το σχέδιο δεν προχώρησε.

Ο Ερέρα βρήκε την πρόταση για την κωμωδία που έφερε τον τίτλο «Είναι τόσο εύκολο που το κάνουν και οι άνδρες», στα έγγραφα που ο Μπουνιουέλ είχε κληροδοτήσει στην Κινηματοθήκη.

Ο Μάρκες έστειλε το κείμενο στον Μπουνιουέλ, ο οποίος τότε ήταν εξόριστος στο Μεξικό. Οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί μέσω του σεναριογράφου Λουίς Αλκορίθα. Την εποχή εκείνη ο Μάρκες είχε ήδη δημοσιεύσει διηγήματα και δύο μυθιστορήματα αλλά δεν ήταν ακόμη ιδιαίτερα γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του ισπανόφωνου κόσμου. Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας του απονεμήθηκε περίπου είκοσι χρόνια αργότερα. Αντιθέτως, ο Μπουνιουέλ ήταν διάσημος και είχε ήδη γυρίσει την ταινία Ανδαλουσιανός Σκύλος μαζί με τον Σαλβαδόρ Νταλί.

Το σενάριο του Μάρκες είχε ως πρωταγωνίστριες τρεις νεαρές ξαδέλφες που κληρονομούν ένα βενζινάδικο και παρά τις διάφορες ατυχίες που συναντούν, καταφέρνουν να δώσουν πνοή στην επιχείρησή τους.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βρέθηκε χαμένο σενάριο που είχε στείλει ο Μάρκες στον Μπουνιουέλ"

Leave a reply