[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στους πολιτικούς αρχηγούς η Τρόικα
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Τρόικα χωρίς όμως να γίνουν δηλώσεις. Ουδέν σχόλιον απάντησε ο Τόμσεν ερωτηθείς σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης.

Στην συνάντηση αυτή, μετά τις εξελίξεις στην χώρα και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, συζητήθηκαν, όπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, θέματα που αφορούν την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, καθώς και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύναψη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων καθηγητής Γ. Ζανιάς.

Με το τέλος της συνάντησης οι επικεφαλής της Τρόικα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο του στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικα που βρίσκονται στην Αθήνα, κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.

Στην συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ.κ. Μουρμούρας, Σταϊκούρας, Μηταράκης και Λαζαρίδης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και τα ανοικτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας κυρίως τα σχετικά με τις εγγυήσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και η πορεία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικα ότι έχει κάνει πέντε ενέργειες που συνιστούν πλήρη και θεσμική έκφραση και δέσμευση της ΝΔ ότι θα εφαρμόσει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Πρώτον, ότι έχει τοποθετηθεί δημοσίως από το βήμα της ελληνικής βουλής. Δεύτερον, ότι έστειλε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου αναλύει τις θέσεις του μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του. Η επιστολή απευθύνεται και στους ηγέτες των κομμάτων άρα και προς την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί. Τρίτον, ότι δεσμεύτηκε για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στην σύσκεψη με το νέο πρωθυπουργό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέταρτον, ότι δέσμευση συνιστά και η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πέμπτον, ότι στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η κατ΄ αρχήν έγκριση του προϋπολογισμού του 2012. Στο πλαίσιο αυτό άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι οι ενέργειες αυτές είναι αρκετές και δεν σκοπεύει να βάλλει επιπλέον υπογραφή. Φεύγοντας πάντως ο κ. Τόμσεν όταν ρωτήθηκε για το αν θα ζητηθούν από τον κ. Σαμαρά επιπλέον έγγραφες δεσμεύσεις απάντησε: «κανένα σχόλιο».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζιτών για το πρόγραμμα PSI και οι όροι που θέτουν οι ομολογιούχοι.

Τα στελέχη της Τρόικα θα συναντηθούν αύριο το πρωί και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στους πολιτικούς αρχηγούς η Τρόικα"

Leave a reply