[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την ψήφιση των μέτρων λιτότητας σήμερα το απόγευμα από την ιταλική βουλή, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένους όρους για τη στήριξη, από μέρους της κεντροδεξιάς, μιας νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Μάριο Μόντι, σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών.

Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Συγκεκριμένα, ο "Καβαλιέρε", φέρεται να αποφάσισε, μαζί με τους ιθύνοντες τους κόμματός του, "Λαός της Ελευθερίας", ότι "θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι, μόνον αν αυτή δεν ξεπεράσει το όριο και το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που έλαβε η Ιταλία, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Οκτωβρίου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο "μίστερ τιβί", λέει "ναι" στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας και σε πιο εύκολες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά "όχι" στην επιβολή συνολικού φόρου επί των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να ζητά, επίσης, την συμμετοχή του σημερινού υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζάνι Λέτα, στη νέα κυβέρνηση και επιμένει ότι η κυβερνητική θητεία του Μόντι πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τη λήξη της νομοθετικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2013.

Πριν από λίγα λεπτά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε στο μέγαρο Κυρηνάλιο για να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να υποβάλλει την παραίτησή του. Μένει να διαπιστωθεί, τώρα, αν ο Μάριο Μόντι εννοεί να δεχθεί τους περιοριστικούς όρους του "Καβαλιέρε".

Υπενθυμίζεται ότι τα απόγευμα υπέρ των μέτρων ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 κατά ενώ τέσσερις απείχαν. Τα μέτρα υπερψηφίστηκαν και από μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.

Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο. Ένα μέρος των πολιτών αυτών, φωνάζει το σύνθημα "dimissioni, dimissioni!" ("παραίτηση", "παραίτηση"!), τόσο έξω από το προεδρικό μέγαρο, όσο, κυρίως, έξω από την ιδιωτική κατοικία του "μίστερ τιβί", μέγαρο Παλάτσο Γκρατσιόλι.

Αύριο το πρωί, θα πρέπει, κατά το πρόγραμμα, να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις του Προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ενώ αύριο το βράδυ είναι πιθανό να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Μάριο Μόντι και, αν όλα είναι έτοιμα, η νέα κυβέρνηση μπορεί να ορκισθεί την Δευτέρα το πρωί.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι"

Leave a reply