[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Fitch: «Ένα όχι των Ελλήνων απειλεί τη βιωσιμότητα του ευρώ»
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποίησε πως σε ενδεχόμενη αρνητική απάντηση των Ελλήνων σε ένα δημοψήφισμα για την νέα δανεική σύμβαση κινδυνεύει η βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος. «Αν οι Έλληνες καταψηφίσουν τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής τότε μιλούμε στα σίγουρα για μια υποβάθμιση σε «selective default», αναφέρουν στελέχη του οίκου «Fitch» στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής του eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ και ο Διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή «αλυσιδωτή αντίδραση» που ενδέχεται να προκαλέσει η κατάρρευση της Ελλάδας.

Ανάλογες εκτιμήσεις φιλοξένησαν τις τελευταίες ώρες οικονομολόγοι και διαχειριστές κεφαλαίων που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg και αρκετών ευρωπαϊκών και αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Standard Chartered, Thomas Costerg, ότι «η υψηλή αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα στην Ιταλία».
Ανάλογες και οι εκτιμήσεις του Mohamed El-Erian, διευθύνοντα συμβούλου της Pimco, του μεγαλύτερου οίκου επενδύσεων στις ομολογιακές αγορές διεθνώς.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Fitch: «Ένα όχι των Ελλήνων απειλεί τη βιωσιμότητα του ευρώ»"

Leave a reply