[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέρα μνήμης για τον Αλέξη
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Τρία χρόνια κλείνουν από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Μαθητές από διάφορες περιοχές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα



Ραντεβού» στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια δίνουν σήμερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος, τρία χρόνια πριν, είχε πέσει νεκρός στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μαθητές από διάφορες περιοχές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» και αρκετοί φοιτητές, αν και τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων ήταν υποτονικό και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρξε καν απαρτία.

Μεμονωμένα, θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, καθώς δεν υπήρξε επισήμως από καμία ομοσπονδία κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση.

Να δώσουν μαζικό «παρών» στη σημερινή πορεία που πραγματοποιείται το μεσημέρι στα Προπύλαια κάλεσαν από την πλευρά τους τόσο η νεολαία του ΣΥΝ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με ανακοίνωσή τους οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογραμμίζουν πως «ο καλύτερος σεβασμός στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, πολιτικές που θα δημιουργούν ελπίδα για το αύριο».

Ο αδικοχαμένος μαθητής Αλ. Γρηγορόπουλος
Ο αδικοχαμένος μαθητής Αλ. Γρηγορόπουλος

Επισημαίνεται πως, εκτός από τη μεσημεριανή συγκέντρωση, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, από κινήσεις αντιεξουσιαστών και διάφορες αριστερές οργανώσεις.

Πορείες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Κατά τα λοιπά, όσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας από την πλευρά της Αστυνομίας, θα κινηθεί με «οδηγό» τον σχεδιασμό που είχε γίνει στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η μεγαλύτερη προσοχή της Αστυνομίας θα δοθεί στην απογευματινή πορεία, όπου θα συμμετάσχουν ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και αριστεριστές, χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, όπως ανακοινώθηκε, οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο θα κλείσουν από τις 6 μ.μ. και 5 μ.μ. αντίστοιχα.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέρα μνήμης για τον Αλέξη"

Leave a reply