[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τελεσίγραφο προς Παπανδρέου: «Ή φεύγεις ή φεύγουμε εμείς»
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Διαδοχή εδώ και τώρα ζητούν οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου και δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και για αποχώρηση από το κόμμα, πράγμα που όλοι όμως απεύχονται.

Κλειδί για το τι μέλλει γενέσθαι στο ΠΑΣΟΚ είναι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, στην οποία όμως λόγω σύνθεσης δεν θα συμμετέχουν οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας, δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αντίθετα, στο κορυφαίο όργανο του κινήματος συμμετέχουν 14 άτομα (Μιχάλης Καρχιμάκης, Άσπα Παπαηλιού, Δημήτρης Σακελλάρης, Μαρία Παυλίδου, Γιάννης Μίχας, Έφη Χαλάτση, Νίκος Σαλαγιάννης, Παντελής Οικονόμου, Συλβάνα Ράπτη, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Τόνια Αντωνίου, Νίκος Ανδρουλάκης) και φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο Πολιτικό Συμβούλιο επικρατεί «ισορροπία τρόμου» καθώς τα μισά από τα στελέχη που συμμετέχουν έχουν ζητήσει διαδοχή. Αυτό σημαίνει ότι, υπό προϋποθέσεις, το όργανο μπορεί να αποφασίσει ακόμα και κόντρα στη θέληση του προέδρου του κόμματος, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θέλει να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τέλους, παρατείνοντας τις διαδικασίες (συνέδριο και μετά διαδοχή) ακόμα και μετά το καλοκαίρι!

Ωστόσο, οι τρεις φερόμενοι ως επικρατέστεροι «διάδοχοι» του Παπανδρέου (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης) φαίνεται ότι θα τηρήσουν κοινή στάση στο Πολιτικό Συμβούλιο (έστω και δι' «αντιπροσώπων») και διαμηνύουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που ο Παπανδρέου επιχειρήσει να πάει το χρονοδιάγραμμα της διαδοχής για μετά τον Φλεβάρη. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι τρεις κορυφαίοι φέρονται να λένε σε βουλευτές που τους πλησιάζουν ότι: «Αν δεν φύγει ο Γιώργος, θα φύγουμε εμείς».

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τελεσίγραφο προς Παπανδρέου: «Ή φεύγεις ή φεύγουμε εμείς»"

Leave a reply