[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Απόφαση «βόμβα» για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

«Βόμβα» στην εργασιακή εφεδρεία έριξε με απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών καθώς με προσωρινή διαταγή του, πάγωσε την υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του δημοσίου, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλους δημοσίους υπαλλήλους να διεκδικήσουν την εξαίρεσή τους από την εργασιακή εφεδρεία.

Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης για υπαγωγή του στην εφεδρεία που κατέθεσε υπάλληλος στο διοικητικό εφετείο, υποστηρίζεται πως παραβιάστηκε το δικαίωμά του να μετεξελιχθεί μισθολογικά κατά τα υπόλοιπα χρόνια της εργασίας του μέχρι την τελική του συνταξιοδότησή του 2013.

Όπως συνεχίζει το αιτολογικό του υπαλλήλου, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων, δεν υπήρξαν αντικειμενικά κριτήρια διότι δεν προηγήθηκε συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων του με τους υπολοίπους υπαλλήλους. Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Εφετείου, αν και προσωρινή, ανοίγει τον δρόμο σε πολλούς άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίοι βγήκαν στην εφεδρεία και θα θελήσουν να προσβαλουν το μέτρο, δημιουργώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Ρέππας φρόντισε χθες να λάβει απόσταση ασφαλείας από όσους μιλούν πλέον ανοιχτά για απολύσεις στο Δημόσιο. «Είμαστε απέναντι σε ένα μέτωπο υπέρ των απολύσεων» είπε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι «είμαστε υπέρμαχοι και πρωτοστάτες στο κίνημα για τον εξορθολογισμό του δημοσίου», τόνισε.

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Απόφαση «βόμβα» για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο"

Leave a reply