[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερντογάν: «Η Γαλλία διέπραξε γενοκτονία στην Αλγερία!»
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία ότι διέπραξε "γενοκτονία" στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η 'Αγκυρα αρνείται.


"Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία" δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους, υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο "μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο", έχοντας εκλογική σκοπιμότητα, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

"Ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε να αναζητά εκλογικά οφέλη, χρησιμοποιώντας το μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο. Η ψήφιση, που έλαβε χώρα στη Γαλλία, μια Γαλλία όπου ζουν σχεδόν 5.000.000 μουσουλμάνοι, έδειξε σαφώς σε ποιό σημείο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ισλαμοφοβία έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη" τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γαλλία να αναλογιστεί το δικό της παρελθόν και να αναλάβει τις ευθύνες της. "Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει ότι υπήρξε μια γενοκτονία, μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του, Παλ Σαρκοζί, ο οποίος ήταν λεγεωνάριος στην Αλγερία στη δεκαετία του 1940" πρόσθεσε.

"Είμαι βέβαιος ότι ο Παλ Σαρκοζί έχει πολλά να πει στο γιο του για τις σφαγές που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία" συμπλήρωσε.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε την Πέμπτη νομοσχέδιο, που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915-1917, προκαλώντας την οργή της 'Αγκυρας.

Η Τουρκία απορρίπτει το γενοκτονικό χαρακτήρα των σφαγών που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ερντογάν: «Η Γαλλία διέπραξε γενοκτονία στην Αλγερία!»"

Leave a reply